VVD Zwolle start campagne lokale verkiezingen

Zwolle – VVD-wethouder René de Heer verraste dinsdagmorgen vroeg de Zwolse fractievoorzitters met een ontbijt om de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af te trappen. Het is die dag precies een jaar voor de lokale verkiezingen in 2014.

ontbijt_vvd_g._rots.jpg
Foto via Twitter: @GerdienRots

De VVD Zwolle-fractie en wethouder waren ’s ochtends vroeg bij de fractievoorzitters van de PvdA, CDA, Swollwacht, D66, SP, GroenLinks en mevrouw Rots van de ChristenUnie langsgegaan om hen met een ontbijt te attenderen op het campagnejaar dat aanstaande is. Wethouder René de Heer: “Een goede start is van groot belang, en met een lekker ontbijt willen we de andere partijen een goede bodem geven voor het komende jaar.” “De VVD Zwolle heeft ontzettend veel zin in het komende jaar,” zegt De Heer. “De gemeente krijgt een steeds grotere invloed op het leven van Zwollenaren. De campagne is een gouden tijd waarin partijen optimaal hun visie kunnen geven op de toekomst van onze stad.”

Niet alleen op de vroege ochtend staat de VVD Zwolle stil bij de start van het campagnejaar. ’s Avonds start een kroegentocht waar bezoekers kunnen ‘speeddaten’ met Tweede Kamerlid Malik Azmani, burgemeester Henk Jan Meijer en wethouder René de Heer. Zwollenaren krijgen de mogelijkheid om al hun vragen te stellen. De kroegentocht begint bij de Belgische Keizer om 19:30 uur en zal daarna cafés ‘t Proeflokaal van Zwolle en De Gezelligheid aandoen. Deze gelegenheden zijn uiteraard voor iedereen toegankelijk.

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Tijd voor vers bloed in de zwolse politiek….. Kijken of we dat dit jaar voor elkaar kunnen krijgen……binnenkort ook maar eens campagne gaan voeren….. @zwolle2014


  Maak melding

 2. Ik ben u zeker nog niet vergeten, meneer de Heer. En de verbroken verkiezingsbelofte van de VVD om de verkeersknip uit Stadshagen te halen…


  Maak melding

 3. Tjsa…. Het speeltje van iedere politicus. Campagne voeren, daar draait het om! En daar trekken we gerust een jaar voor uit. Die stad, die redt zich wel even.


  Maak melding

 4. >:(>:(>:( waar haal je in vredesnaam het lef vandaan om op kosten van de gemeenschap de al welgevoede fractievoorzitters te voorzien van een goedgevulde ontbijtmand. Dan ook nog een kroegentocht, uiteraard op onze kosten, of gaat dhr. de Heer dit betalen uit zijn belastingsvrije representatiebudget? Volgens mij wordt er iemand zenuwachtig in het college en terecht. Met de opmerking: de gemeente krijgt steeds meer invloed op het leven van de Zwollenaar, doelt hij waarschijnlijk op de negatieve invloed. Het is toch triest om te moeten lezen dat een wethouder invloed wil. Dit geeft trouwens nu precies aan waar het haantjesgedrag van dit college vandaan komt. Wethouder de Heer spreekt over een gouden tijd. Hiermee doelt hij waarschijnlijk op het uitgavenpatroon van deze gemeente, het kan niet op, een beeld dat trouwens niet allen bij de Heer leeft, dhr Danneberg kan er met zijn vergulde Ipads ook wat van. Of denkt de Heer dat hij leeft in de gouden eeuw, met regenten en het voetvolk uit de stad. Dit zou trouwens wel een hoop verklaren. Het zou goed zijn als dit college nu eens gaat presteren en haar door de gemeenschap betaalde riante salaris waar gaat maken. Uit het initiatief van wethouder de Heer is te verwachten dat het komende jaar weer in het teken zal staan van verkiezingsretoriek, het op de voorgrond treden en het investeren van tijd aan persoonlijke en partij belangen en zo gaat er wederom een jaar verloren. Zwolle maak je borst maar nat. Ach en lukt het niet, dan hebben wij altijd nog de wachtgeldregeling.


  Maak melding

 5. 😀 Laten wij de landelijke afstraffing van de VVD nu eens doorzetten naar de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD heeft aangetoond dat zij gemaakte verkiezingsbeloftes niet nakomen, onbetrouwbaar is en eerder kiezen voor een samenwerking met andere partijen dan het serieus nemen van haar kiezers. Zoals tante de lokale politiek ervaart, is het in Zwolle niet anders. Partijen die een stad opzadelen met wethouders die zich niet aan de regels houden, verdienen gewoon niet onze stem.


  Maak melding

 6. Ja, want andere partijen houden zich prima aan de verkiezingsbelofte: miljoenen bezuinigen in kinderopvang (PvdA, CDA, Groenlinks en D66).

  Nog meer bezuinigingen, sluiten van bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen en nog meer geld aan EU. Mede mogelijk gemaakt door VVD, PvdA, CDA en D66.

  Als je nu echt denkt dat alleen de VVD afgeschaft moet worden, of dat de VVD de enige partij is die geld uitgeeft aan haar raadsleden door een borrel of ontbijtpakket, dan heb je echt een bord voor de kop.

  Een flink bord. Zo één van 10 cm dik.

  Je kan ook de discussie opzoeken vanavond in de kroeg. Maar jah, dan moet je naar buiten, weg vanuit je veilige omgeving, weg kruipen van achter je toetsenbord….  Maak melding

 7. 😀 kijk de VVD’s gaan zich mengen in de discussie. Jammer dat zij alleen in actie komen als het de VVD zelf betreft en verder het hele jaar niet horen als het gaat om verantwoording te nemen. Mooi weer spelen maar als het er op aan komt zijn ze de verkiezingsbeloftes vergeten.


  Maak melding

 8. Had op z’n minst een ontbijtje met Zwolse producten moeten zijn.
  Sapje van William, koffie van Mocca d’Or, brood van de Stadsbakker etc. etc.


  Maak melding

 9. @Tante
  Welke landelijke afstraffing van de VVD? Ze zijn de grootste in de tweede kamer en ook in de wekelijkse peilingen staan ze nog steeds aan kop.

  Persoonlijk ben ik overigens behoorlijk klaar met wethouder de Heer! Een belofte maken en vervolgens zeggen dat de belofte anders geïnterpreteerd moet worden (knip Stadshagen) gaat hem makkelijk af.


  Maak melding

 10. Beste Wouter,

  als je met 41 zetels uit de verkiezingen komt en er door je gedraai en het niet waarmaken van je beloftes zakt naar 25, wordt je in mijn beleving afgestraft en terecht. De VVD blijkt een partij te zijn van mooie woorden en beloftes, maar als het erop aankomt zijn het een stel huigelaars.


  Maak melding

 11. >:( Wouter, even vergeten: wethouder de Heer is dus het prototype van een echte VVD’r. Mijn ervaring met hem is trouwens niet anders.


  Maak melding

 12. De Knip van Stadshagen zal wel weer een hekel punt in de campagne. Hetzij als pijnlijke herinnering hetzij als mogelijk nieuw beleidspunt.


  Maak melding

 13. @Tante
  Ik begrijp je punt, maar feitelijk gezien is de VVD nog niet afgestraft. Peilingen geven de waan van de dag weer en geven dus ‘slechts’ een beeld. Om dan al van een afstraffing te spreken (terwijl ze nog steeds de grootste partij zijn in die peilingen) gaat mij te ver. Voorlopig zitten ze stevig in het pluche en bepalen ze samen met de PVDA het beleid voor dit land de komende 3,5 jaar.

  @Kippie
  Dat denk ik ook. Ik ben erg benieuwd waar de partijen mee gaan komen. Het is in ieder geval een item wat de tongen los maakt in Stadshagen, of je nou voor of tegen de knip bent.


  Maak melding

 14. Beste Wouter, het stevig in het pluche zitten valt volgens mij vies tegen. Om voorstellen door de 1e kamer te krijgen moet er steeds een beroep worden gedaan op de andere partijen. Hoezo het beleid van dit kabinet? Die 3,5 jaar is echt een natte droom. Dit kabinet gaat dit niet halen. uiteraard zou ik het jammer vinden, niet vanwege het beleid maar wel voor de onrust die dit teweeg brengt. Nu hebben wij het over de landelijke politiek, dit wil je toch niet vergelijken met het broddelwerk wat hier in Zwolle wordt geleverd hoop ik. De VVD is wat mij, tot de verkiezingen altijd VVD gestemd, door het ijs gezakt. De geloofwaardigheid is de VVD wat mij betreft verloren door het getoonde landelijke kiezersbedrog en het lokaal functioneren van een wethouder in Zwolle, die zich het gedrag van de landelijke politici heeft aangemeten, deze Heer zal ik niet bij name noemen.


  Maak melding

 15. Daag meneer de Heer, u en uw partij mogen wat mij betreft de komende jaren oppositie voeren. Hoe is het met uw voorganger de heer Berkhout? Geniet die non-valeur nog steeds van zijn wachtgeld? En wat gaat u de Zwolse kiezers komend jaar nu allemaal weer voor moois beloven? Ik ben benieuwd, u heeft zich een zeer onbetrouwbaar politicus getoond door alleen maar een peperduur onderzoek uit te laten voeren naar de verkeersknip in Stadshagen, wat niets heeft opgeleverd. U heeft wel lef door in deze tijden van crisis, ruim een jaar van tevoren te gaan beginnen met campagne voeren. Ik vind het onbeschoft en schandalig om dat juist op dit moment te doen. Los de problemen op waar de inwoners van Zwolle mee te maken hebben en stop met deze onzin.


  Maak melding

 16. >:( Kijk Wouter, dit bedoel ik nou. Geconstateerd wordt dat de zogenoemde knip definitief niet wordt opgeheven en dat daarmee de verkiezingsbelofte van de VVD niet gestand is gedaan. Wederom dezelfde wethouder. Wanbeleid is ook beleid. Wethouder de Heer schreeuwt bij voortduring: ik ben verantwoordelijk voor het beleid. Wanneer ziet hij in dat het beleid heeft gefaald, zijn houdbaarheidsdatum is verstreken en het tijd wordt om zijn verantwoordelijkheid te nemen.


  Maak melding

 17. Ik wordt een beetje misselijk van al die politici die geen verantwoordelijkheid nemen. Mooi weer spelen met gemeenschapsgeld en wanneer nieuwe verkiezingen zich aandienen blijken ze last te hebben van altsheimer en zijn ze alle miskleunen vergeten. Walgelijk


  Maak melding

 18. Mensen wat jammer dat er zo vaak negatief wordt gereageerd op onze politici. Tuurlijk kan ik dit begrijpen, maar het zijn toch ook mensen. Zoals het gezegde al zegt: mensen maken fouten. Als het er teveel worden dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. Moeten wij niet wat meer geduld hebben en wat meer vergeefs gezind?


  Maak melding

 19. Trix, je hebt een punt, maar; Die mensen kiezen zelf voor een plek in de lokale politiek, als ze dat doen en ze doen in de aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen allerlei beloftes en ze komen deze vervolgens niet na, dan moeten ze ook niet zeuren als daar kritiek op komt. Beloof dan niks of zeg alleen dat je je stinkende best gaat doen om de stad op een goede, democratische wijze te besturen. In die zin vind ik dat inwoners van een land of een stad altijd het recht hebben om kritiek te uiten, anders zouden we stemvee zijn zonder enige vorm van inspraak.


  Maak melding

 20. Stadshagenees: Ik ben het met Trix eens. Veel reacties kun je niet eens als serieuze kritiek beschouwen.
  Wat moet ik met de reacties van:
  – Ruud125, op 19 maart 2013 om 18:07
  – Hannes, op 19 maart 2013 om 16:31
  Zo goedkoop!

  Als het nou een bericht over/van de VVD, PvdA, CDA of SP is. Er komt altijd alleen maar dom negatief commentaar op. Moet ik dan concluderen dat we alle partijen, de gemeenteraad en BenW maar moeten afschaffen? Het is een optie. Anarchie heeft zeker goede kanten, maar iets zegt me dat ook dat weer niet de bedoeling is.


  Maak melding

 21. Ik bekijk de foto nu pas goed. Niks van Fairtrade er bij. Volgens mij is er voor die sinaasappel wel een fairtrade-alternatief geweest. Bewust niet voor fairtrade gekozen of gewoon niet eens bij stil gestaan? Heeft de VVD eigenlijk wel een mening over fairtrade-producten?

  VVD kom op! Laat mijn vooroordeel niet bevestigd worden…


  Maak melding

 22. Beste Bernard, niet iedereen is goed in het argumenteren en het schrijven van goede reacties. Soms moet je genoegen nemen met minder. Het gaat in ieder geval om gevoelens die mensen proberen te verwoorden. Als ik de reacties lees kom ik tot de conclussie dat de inwoners van Zwolle niets willen afschaffen, maar gewoon zichzelf willen herkennen in een college dat hun belangen behartigen. Inwoners willen hun stem horen. Zij vertrouwen erop dat een raad het college aanspreek op verantwoordelijkheden en soms falend beleid. Eerlijk, open, elkaar aanspreken op houding en gedrag en consequenties van valend beleid zijn de toverwoorden waar het in Zwolle aan ontbreekt. Even een recatie uit een wijkverslag: Wethouder Dannenberg merkt op dat binnen de gemeente Zwolle helaas soms ook zaken over het hoofd worden gezien. Ook de gemeente maakt fouten. Dit soort reacties geven geen blijk van kwaliteit en verstreken het gevoel van falend beleid. Terug naar de peuterspeelzaal en de ballenbak met dit college en nodig vooral ook de raad uit, die de indruk wekt alles met de mantel der liefde te willen afdekken.


  Maak melding

 23. Tamboer, zo’n uitspraak geeft mij juist het gevoel van eerlijkheid. Maar hoop dan wel dat men zal proberen zo’n fout te herstellen of in ieder geval de consequenties daarvan te neutraliseren. Maar soms wordt zoiets ook gezegd om juist goodwill te kweken en zo te hopen dat de fout met de mantel der liefde wordt toegedekt.

  Maar over die negatieve reacties: Ik heb toch het idee dat men vaak snel wat neerschrijft zonder na te denken en alleen maar in de flow van de voorgaande berichten mee gaat.


  Maak melding

 24. >:(Bernard, het accepteren van fouten en het afdekken met de mantel der liefde gaat wat mij betreft om incidentele gevallen. Als politici structureel zich achter dit soort opmerkingen verschuilen, helaas zijn er in Zwolle teveel voorbeelden, dan wordt het structureel. Mede hierdoor slaat de twijfel toe of Zwolle wel capabele mensen aan het roer heeft staan. Van opmerkingen wij gaan niet politiek afrekenen, wordt niemand blij. De burger verliest het vertrouwen. Wanneer het vertrouwen in de politiek weg is, is het tijd om op te stappen, want niemand is gebaad bij politici die geen draagvlak hebben of als onbetrouwbaar door het leven moeten. Het klinkt hard maar het is wel de realiteit. Fouten maken is menselijk, maar gebeurt dit te vaak zoals bij Danneberg en de Heer, dan is het echt tijd voor een nieuwe carri?re en dat moment is daar.


  Maak melding

 25. Oké, maar of die grens bereikt is kan ik niet beoordelen. Zo goed zit ik er niet in. Ik hoop dat de gemeenteraad dat wel is. Maar we hebben met mensen te maken. En als er niet beter is… Wat dan?
  Lokale politici hoeven zelf ook niet de hele campagne te dragen. De landelijke helpen wel via de media. Wat mij betreft doen we de gemeenteraadsverkiezingen voor alle gemeenten niet op dezelfde dag. Laat dat maar een eigen leven gaan leiden. Dan is er voor de landelijke politici geen beginnen meer aan en worden het echte lokale verkiezingen.


  Maak melding

 26. Leten wij starten met het stoppen van het wachtgeld van de VVD wethouder Berkhout. Een prima gebaar om de campagne te starten. De financieen op orde.


  Maak melding

 27. >:( als de VVD zich nu eens zorgen zou maken om de natuur in plaats van hun verrijken van hun eigen ego, dan zou het stukken betere gaan met Zwolle en NL?


  Maak melding

Reageer