Schoolvoetbaltoernooi Zwolle van start

Zwolle – De bal gaat weer rollen! Op woensdag 20 maart start de 43ste editie van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor Zwolse basisscholen. De komende zes weken wordt er op verschillende sportparken in Zwolle gevoetbald om de prijzen.

Dit jaar hebben 286 teams zich aangemeld. Dit betekent dat de komende weken ruim 3.200 kinderen deelnemen aan het schoolvoetbaltoernooi. SportService Zwolle organiseert dit jaar de voorrondes in samenwerking met de voetbalverenigingen Be Quick ’28, CSV ’28, ZAC, Zwolsche Boys en SV Zwolle. De afsluitende finale wordt georganiseerd op woensdag 24 april in het stadion van PEC Zwolle.

Er vinden net als voorgaande jaren vier wijkvoorrondes plaats, verspreid over vier weken en dus ook over vier sportparken. De opzet van het toernooi is hetzelfde gebleven. Tijdens de voorrondes wordt er gestreden in vier categorieën, te weten groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes. De twee beste teams van iedere categorie per wijkvoorronde mogen door naar de grote finale in het IJsseldelta Stadion.

Met een bijzonder project wordt dit jaar in Zwolle extra aandacht gegeven aan (het belang van) Fair Play tijdens het schoolvoetbaltoernooi. Alle deelnemende teams wijzen een aanvoerder aan. De aanvoerder ontvangt een speciaal ontworpen aanvoerdersband.

Tijdens het voetbaltoernooi zelf beoordelen de aanvoerders – samen met de scheidsrechters – de sportiviteit van elkaars teams. Dat levert een mede door de scholieren zelf gekozen Fair Play winnaar op, en uiteindelijk de sportiefste school van Zwolle.

Het idee is dat deze aanpak ook bij de reguliere voetbalverenigingen ingezet kan worden, en bij andere schoolsporttoernooien – zoals korfbal, handbal en basketbal.
Al langere tijd wordt in Zwolle via Fair Play aandacht besteed aan respectvol gedrag op de sportvelden. Zowel in het onderwijs als bij sportclubs is Fair Play daardoor al een bekend begrip. De ervaring leert dat periodiek extra aandacht gegeven moet worden aan het onderwerp. Het project rond de unieke aanvoerdersband past in die gedachte.

De gemeente Zwolle, stichting SportService Zwolle en het bedrijf Slotwear zijn de samenwerking aangegaan om in eerste instantie via het Zwolse schoolvoetbaltoernooi jongeren en hun ouders en begeleiders te wijzen op het belang van Fair Play, Slotwear, een bedrijf van PEC-Zwollevoetballer Arne Slot en zijn broer Jakko, heeft veel ervaring met het ontwerpen en leveren van unieke aanvoerdersbanden.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Nou kan ik mij natuurlijk sterk vergissen, maar ik heb toch echt het idee dat het schoolvoetbaltournooi volgende week woensdag de 27ste is en niet morgen…… Of de school van mijn zoon moet het verkeerd hebben gecommuniceerd……


    Maak melding

  2. Er vinden net als voorgaande jaren vier wijkvoorrondes plaats, verspreid over vier weken en dus ook over vier sportparken.

    Beter lezen graag!
    Vanaf morgen 4 woensdagen dus, en daarna nog de finale in het PEC stadion!


    Maak melding

Reageer