Proef een slokje water uit de Zwolse stadsgracht

Zwolle – Je moet er niet aan denken om je drinkwater zo uit de gracht te halen. Toch is dat het soort water dat veel mensen in ontwikkelingslanden elke dag moeten drinken. In Zwolle kunt u het water uit de gracht op 22 maart, wereldwaterdag, een keer proeven. Een team Upgraders van Hogeschool Windesheim gaan met advies van Vitens, ons grachtenwater zuiveren zodat u het kan komen drinken. U kunt de Upgraders tussen 10.00 en 15.00 vinden aan de gracht bij de Potgietersingel. Drinkt u een slokje mee met wethouder Dannenberg? Hij komt tussen 12.00 en 12.30 het grachtenwater proeven bij de Potgietersingel.

Voor iedereen die een slokje proeft wordt een donatie overgemaakt naar drinkwaterprojecten van Join the Pipe. Join the Pipe is een netwerk van kraanwaterliefhebbers. Zij willen zoveel mogelijk mensen voorzien van schoon drinkwater. Voor elk watertappunt dat zij plaatsen in Nederland, plaatsen ze er ook 1 in een ontwikkelingsland. In Zwolle zijn de watertappunten van Join the Pipe te vinden op de Grote Markt, het Rodetorenplein, het Stationsplein en bij Hogeschool Windesheim. Op 22 maart wordt een nieuw waterpunt geopend bij het Cruiff court. De studenten van Windesheim voeren deze actie uit in het kader van de landelijke campagne Upgraden.nu. Upgraders voeren opvallende en positieve acties uit voor een betere wereld. In Overijssel wordt de campagne uitgevoerd door regiokantoor Jong in de Wereld.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Dan neemt iedereen weer een waterpomp in de tuin. En een diepe put om regenwater in te bewaren. Had mijn opa nog. Alleen die pomp leverde geen druppel water meer op. Was denk te lang niet meer gebruikt.


    Maak melding

Reageer