The Ultimate B-Boy Breakdown terug in Hedon

Zwolle – “Hedon is de plaats voor de hiphopliefhebber, met dank aan Pauluz en Serch; The Breakdown ziet rappers.” Dit zijn de woorden van Sticks op de track Zwolle van het album Spuugdingen Op De Mic. Hij verwijst naar de inmiddels legendarische Ultimate B-Boy Breakdown feesten van de jaren 90. Ruim een decennium later vindt in het kader van 40 jaar Hedon The Ultimate B-Boy Reunion Breakdown plaats op zaterdag 30 maart in Zwols poppodium Hedon.

Pauluz en Serch organiseerden in de jaren 90 de Breakdown party’s. Wat begon als een probeersel werd na verloop van tijd een begrip in heel Nederland. Zwolle stond er op een gegeven moment min of meer om bekend. Alle elementen waren aanwezig: graffiti, breakdance, open mic, rap, DJ’ing en turntablism. De feestjes waren een broedplaats voor talentvolle mc’s, breakers, dj’s en graffiti-artiesten. The UBBB schiep een platform voor zowel nieuwe als gearriveerde artiesten uit Nederland (Opgezwolle, Kypski, DuvelDuvel, Select Personnel) maar ook uit de UK en de VS (Cash Money, Ed OG, Donald D, Jazzy Jay, DJ Supreme). Uiteraard zijn er ook flinke namen aanwezig bij de reünie.

MC/producer/DJ Edan pronkt op het affiche. De multi-getalenteerde Amerikaan zal een gruwelijk strakke en verrassende show neerzetten tijdens de reünie. Ook underground mc Oxygen vliegt over voor de reünie. Hij zal ook enkele solotracks ten gehore brengen.

Natuurlijk is Sticks van de partij met een exclusieve UBBB DJ-set. Andere DJ’s deze avond zijn residents Pauluz en Serch. Aan het begin van de avond zullen de finales van de Even Dansen MC Freestyle-Batlle plaatsvinden.

De hele avond zal er beeldmateriaal uit de archieven van Serch te zien zijn in de foyer. Hij gooit je met prachtig klassiek Zwols materiaal terug naar de jaren 90. De graffiti wordt verzorgd door Basic, Inca en Herz en B-Boy crew Turn It Loose zal een explosieve dans show geven op de hardste beats.

Artikel delen:

Reageer