Zwolse horeca schenkt kraanwater voor Afrika

Zwolle – Tijdens de Water4Daagse kunnen mensen bij restaurants het Wijnhuis, Poppe, de Atlas, de Plataan, BaiYok en het Stedelijk Museum Zwolle kraanwater bestellen, waarmee drinkwaterprojecten van Join the Pipe in Afrika worden gesteund.

De actie tijdens de Water4Daagse is een initiatief van Upgraders van Landstede. Zij voerden een onderzoekje uit onder de Zwolse horeca. Het blijkt dat 6 van de 11 ondervraagde bedrijven kraanwater schenkt bij bijvoorbeeld koffie of het eten. Of dit gratis zou moeten is voor sommige bedrijven echter een punt van discussie. Er worden immers kosten gemaakt voor bijvoorbeeld koeling of personeel en daarnaast moet aan de omzet worden gedacht. Dit is voor bedrijven ook vaak een reden om helemaal geen kraanwater te schenken. En dat is jammer, want kraanwater is naast lekker en gezond, ook nog eens veel beter voor het milieu.

 

Upgrade je kraanwater!

Upgraders kenden hiervoor echter een mooie oplossing die geboden wordt door non-profit organisatie Join the Pipe en waterbedrijf Vitens. Restaurants zetten kraanwater voor een klein bedrag op de kaart. De opbrengst, of een deel ervan, doneren ze aan drinkwaterprojecten van Join the Pipe in Afrika. Op deze manier krijgt het kraanwater een mooie Upgrade.

Dat dit idee positief wordt verwelkomd blijkt door de deelname van 6 Zwolse horeca bedrijven aan deze actie tijdens de Water4Daagse. Vrijdag 15 maart brachten de studenten speciale waterkaraffen naar de deelnemende restaurants. Zie het Upgraders filmpje op www.upgraden.nu/node/1055. Om deze bedrijven te stimuleren ook na de Water4Daagse kraanwater voor Join the Pipe te blijven schenken, mogen ze de karaffen houden als ze doorgaan èn maken ze kans op een speciale kraanwater bartap.

Campagne Upgraden.nu

De actie wordt uitgevoerd in het kader van de landelijke campagne Upgraden.nu. Upgraders zijn jongeren die zichtbare, positieve acties uitvoeren voor een betere wereld. De acties leveren een bijdrage aan één van de Millenniumdoelen of aan mensenrechten. Op de portal www.upgraden.nu wordt met filmpjes en foto’s verslag gedaan van Upgrades in het hele land.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer