Vierde editie Broeikas

Zwolle – Maandag is Broeikas vanstart gegaan, de vierde editie van Broeikas, het podium voor jong creatief talent. Een bruisend programma vol live muziek, graffitikunst, zang, streetdance en nog veel meer. Van Kunstencentrum Muzerie en Kunstbende Overijssel voor jong talent van VMBOschool TalentStad! Na twee dagen van professionele coaching werken de TalentStad jongeren toe naar hun moment vol optredens en performances in Theater Young Ones aan de Bisschop Willebrandlaan. Nieuw aan deze editie is dat er maar liefst vier voorstellingen worden gegeven – twee per dag- zowel in de middag als avond. De hosting van de avond is dit jaar in handen van spoken word artiest Manu.

19-03-2013_div_optredens__young_ones_07_.jpg

De aftrap van Broeikas was maandag 4 maart jl. met het eerste coachingsmoment. De tweede coachingsessie vond plaats op maandag 11 maart. De TalentStad leerlingen zijn met een eigen act aan de slag gegaan en zich aan het voorbereiden op hun podiummoment op maandag en dinsdag fl. Ze konden zich aanmelden voor de categorieën Streetdance, Bandcoaching, Zangcoaching en Graffiti. De eindresultaten van dit coachingstraject worden door de jongeren vertoond voor publiek bestaande uit jongeren, ouders, docenten en anderen.  De inzending voor Latent Talent werd woensdag bekend gemaakt. Het zijn de 3 meiden geworden met hun dansact "de 3 musketiers", bestaande uit Gigi, Yentri en Charmiel.

19-03-2013_div_optredens__young_ones_03_.jpg

19-03-2013_div_optredens__young_ones_01_.jpg

19-03-2013_div_optredens__young_ones_04_.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Anders dan anders

Broeikas is dit jaar anders dan anders. Jongeren krijgen persoonlijke coaching op hun eigen act en daarmee hun eigen ‘minutes of fame’. Daarnaast wordt een totaalvoorstelling ingestudeerd waarin alle acts een plek krijgen, waarbij alle jongeren van begin tot eind betrokken zijn. Dit doen zij onder begeleiding van professionele coaches en Benno Hubner als eindregisseur. De productie Broeikas gaat over groei en het op de voet volgen van talentontwikkeling. Van dromen op je slaapkamer tot back-stage in de tv-studio. De populaire tv-serie Glee dient hiervoor als inspiratiebron.

Kunstencentrum Muzerie, Kunstbende Overijssel en TalentStad willen met dit project een podium bieden aan getalenteerde jongeren door ze te coachen en een plek te geven waar zij zichzelf aan het publiek kunnen presenteren. De kracht van het project is dat de jongeren vrijwillig meedoen en daardoor zeer gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf te halen.

19-03-2013_div_optredens__young_ones_08_.jpg

19-03-2013_div_optredens__young_ones_02_.jpg

19-03-2013_div_optredens__young_ones_06_.jpg

19-03-2013_div_optredens__young_ones_05_.jpg

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Het waren zeer geslaagde dagen waarop de deelnemers hun kunnen konden laten zien. De organisatie was erg goed met name de “klustervorming”. Op deze manier zat de vaart er goed in.
    In tegenstelling tot het gestelde kon het publiek niet stemmen wie de winnaar werd. Een deskundige jury zou voor de toekomst het alternatief zijn en de transparantie ten goede komen. Een deskundige jury kan ook een advies geven.


    Maak melding

Reageer