Protest tegen inhumaan asielbeleid bij IND

Zwolle – Als protest tegen het inhumane asiel- en uitzettingsbeleid van Nederland demonstreert het No Border Netwerk Nederland via een aantal leden van AFA Fryslân woensdagmiddag door middel van een blokkadeactie bij het gebouw van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) aan de Zuiderzeelaan in Zwolle.

De IND is het uitvoerend orgaan van het Nederlands asielbeleid. Het is een cruciale schakel in het geheel van de uitvoering van het vreemdelingenbeleid en van de repressie waarmee deze samengaat. Het zijn IND-medewerkers die beslissen of iemand hier wel of niet mag blijven. No Border: "Vluchtelingen, inclusief kinderen, die volgens de IND het land uit moeten, worden vastgezet in detentiecentra of vrijheidsbeperkende locaties. Daar zijn zij in afwachting van deportatie of het op straat gegooid worden. Ook probeert de IND vluchtelingen te dwingen terug te keren naar een vaak verscheurd en vijandig geboorteland, waar hen geweld, onderdrukking, armoede en/of honger wacht.: Vorig jaar augustus protesteerden uitgeprocedeerde asielzoekers zelf met een kamp bij het IND-kantoor in Zwolle. Na enkele dagen werden zij met geweld en enige tientallen arrestaties door de politie verwijderd, nadat loco-burgemeester de Heer (VVD) de demonstratie op oneigenlijke gronden had verboden. Het No Border Netwerk Nederland is opgericht in 2012. Het netwerk gaat uit van ondermeer vrijheid van beweging (no borders, no nations) en van een antikapitalistische beweging en wil op buitenparlementaire wijze veranderingen teweeg brengen. Iedereen die op een grassroots-achtige wijze actief wil zijn tegen het migratiebeleid kan gebruik maken van de mogelijkheden van het netwerk. Alle vluchtelingen vrij! Geen mens is illegaal! Solidariteit met de protesterende vluchtelingen in Den Haag en Amsterdam!

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Zo’n bericht zet je weer even aan het denken over je eigen kaders.
  – Geen mens is illegaal. –> Eens
  – Solidariteit met protesterende vluchtelingen in Amsterdam en Den Haag. –> Volgens mij zijn er op dit moment geen protesterende vluchtelingen in die steden. Er wordt waarschijnlijk gedoeld naar de acties in december vorig jaar. Deze mensen is inderdaad onrecht aangedaan.
  – Alle vluchtelingen vrij –> ieder mens hoort vrij te zijn.
  – Het netwerk gaat uit van ondermeer vrijheid van beweging (no borders, no nations) en van een antikapitalistische beweging en wil op buitenparlementaire wijze veranderingen teweeg brengen. –> Snap ik niet. Klinkt als de hippie-achtige taal uit de jaren 70. Waarom niet uitgaan van gerechtigheid?

  Ik weet niet of Zwolle het goede adres is voor zo’n demonstratie, maar wens de deelnemers wel succes toe.


  Maak melding

 2. Dit lezende:
  “No Border: “Vluchtelingen, inclusief kinderen, die volgens de IND het land uit moeten,
  worden vastgezet in detentiecentra of vrijheidsbeperkende locaties.
  Daar zijn zij in afwachting van deportatie of het op straat gegooid worden.
  Ook probeert de IND vluchtelingen te dwingen terug te keren naar een vaak verscheurd en vijandig geboorteland,
  waar hen geweld, onderdrukking, armoede en/of honger wacht.”

  Ik woon in Hanzeland, vlakbij ’t IND kantoor, kom vaak mensen tegen die daarnaar
  de weg vragen, ook moeders met kinderen. ’t IND helpt ze iig niet de weg te vinden.

  Mijn mening is dat ’t goed is ruimte te scheppen.
  We hebben zoveel dat we kunnen delen immers.  Maak melding

 3. Wel véél meningen in dit bericht.. Denk nou eens na mensen; de personen die hier komen… Kunnen dat echt betalen hoor!! Dure telefoons.. Kleding.. Schoenen.. Kids altijd in het NIEUW.. Ja nieuw!

  Iemand die moet vluchten en niets heeft.. Komt niet ver..
  Iemand die moet vluchten en een rijke bodem heeft.. Komt veel verder en in ons walhalla..

  Daar gaat ons belastinggeld……


  Maak melding

 4. 87% van de bijstand wordt opgegeten door mensen van niet Nederlandse komaf . Dat kost ons een kwart van ons bruto nationaal product. Een KWART!

  Opzouten met die gasten, gelukzoekers. Heb twee jaar gewerkt bij het IND, zou er depressief van worden. Gasten die met tienduizenden euro’s aan studiefinanciering en subsidies met de noorderzon zijn vertrokken….

  En die blokkade voor de ingang helpt niet. Omdat het gebouw meerdere ingangen heeft.  Maak melding

 5. Wat Bart2 zegt klopt niet. Bijstand en studie financiering krijg je alleen als je uit een EU land komt, en zelfs dan moet je nog aan allerlei regels voldoen. Asielszoekers moeten dus eerst een verblijfsvergunning krijgen eer dat ze recht hebben op de bovengenoemde.
  Dus om te zeggen dat 87% van de bijstand word opgeslokt door niet nederlanders/vluchtelingen is feitelijk onjuist. Die krijgen namelijk geen bijstand.


  Maak melding

 6. Bart2 l*lt uit zijn nek. De cijfers:

  http://www.cpb.nl/cijfer/kortetermijnraming-juni-2012-lage-economische-groei-tot-2017
  606 miljard bbp

  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/overheidsfinancien/inkomsten-en-uitgaven
  5,2 miljard bijstandsuitkeringen. Totaal! Dat is 0,85% van het bbp dat naar bijstand gaat.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/06/15/meer-niet-westerse-allochtonen-dan-autochtonen-in-bijstand/
  De helft gaat naar niet-westerse allochtonen. Dat is inclusief alle allochtonen die niet als vluchteling zijn gekomen.

  @Bart2 als jij bij de IND hebt gewerkt, had je het verschil geweten tussen een vluchteling en een arbeidsmigrant.


  Maak melding

 7. Ik zat daar fout: WAJONG, WIA, AOW en bijstand is bijna een kwart van ons BNP.

  Voor de rest klopt het als een bus. Ga er zelf werken, dan weet je hoe complex het systeem is (met dergelijke acties bereik je niets) en welke fouten erin zit en wie daar dankbaar gebruik van maakt.

  Krijg je een hele zooi met broninformatie te zien. Info ook vanuit ministeries. Mensen zoals Japser en Bernard zullen het er erg moeilijk hebben…


  Maak melding

 8. Lieve Bart2, wat is er met je gebeurd dat je zo vol haat zit tegen mensen die alleen maar op zoek zijn naar een beter leven? Besef jij wel dat je heel erg veel geluk hebt dat je op dit (rijke) deel van de wereld geboren bent? Of wil je beweren dat dat een keuze is? Je reageert erg agressief om je gelijk te halen en wil anderen een mening door de strot duwen die de hunne niet is. Dat doe je op een erg nare manier. Jammer, want dat gaat voorbij aan de inhoud. Ik sluit mijn ogen niet voor de problematiek die er rondom allochtonen/vluchtelingen helaas ook speelt. Ik zeg “ook”, omdat onze multiculturele samenleving ook veel goede dingen heeft gebracht. Er zijn hele groepen goed geïntegreerd en die mensen dragen ook bij aan onze economie en samenleving. Ieder mens heeft recht op een goed en gelukkig leven, ook mensen die uit verre landen hier naartoe komen (al dan niet om economische redenen), je moet eens leren waarderen dat je in een land leeft, waarin je alles kunt zeggen, zelf kunt bepalen hoe je je leven invult etc. etc. Er zijn heel erg veel landen waar dat niet kan en waar repressie en oorlogsgeweld aan de orde van de dag zijn. Jij hebt een enorme tunnelvisie, die je uiteindelijk nergens brengt. Stel jezelf de vraag wat jij had gedaan als je geboren was in een sloppenwijk in bv. Ghana en je letterlijk had moeten knokken voor je dagelijkse eten. Succes.


  Maak melding

 9. “Stel jezelf de vraag wat jij had gedaan als je geboren was in een sloppenwijk in bv. Ghana en je letterlijk had moeten knokken voor je dagelijkse eten. Succes. ”

  Dan zou ik een Ghanees opzoeken die in mensen handelt, geef hem het geld, zodat ik naar Nederland gesmokkeld kan worden, gooi ondertussen mijn identiteitspapieren weg zodat het onderzoek naar mijn identiteit, nog langer duurt. Dan kan de Nederlandse advocaat, procedure nog langer rekken voor eigen gewin etc. etc.

  Of bedoelde je dat niet?

  Omdat mijn meningen en reacties niet stroken met de jouwe, kan ik beter mijn mond houden want dan komt het niet agressief over en druk ik mijn mening niet door iemand zijn strot? Om vervolgens mij de les te gaan lezen hoe ik zou moeten denken en dan een voorbeeld nemen van een jongen uit Ghana?

  Als jij vindt dat ik enorme tunnelvisie heb, gebaseerd op enkele reacties, dan mag je dat vinden. Zegt wel meer over jezelf.

  En als je vind dat iedere wereldburger hier welkom is, nodig hem dan uit om bij jou thuis te wonen in afwachting van zijn vergunning. Hij of zij zal je dankbaar zijn. Succes!  Maak melding

 10. @Bart2 ben het met je eens. Stadshagenees heeft eerder een tunnel-visie dan jou.En als er iemand is die op zijn woorden moet letten dan is dat Japser. Om van iemand te zeggen dat ie uit z,n nek lult.Nee, hij plaatst hier altijd zinnige opmerkingen:o


  Maak melding

 11. Bericht door Bart2, op 21 maart 2013 om 10:46
  87% van de bijstand wordt opgegeten door mensen van niet Nederlandse komaf . Dat kost ons een kwart van ons bruto nationaal product. Een KWART!

  Sorry hoor Bart2. Maar jij gooit hier eventjes heel creatief wat getallen in het rond zodat de asielzoeker in een kwalijk daglicht komt te staan. Dit wordt heel gemakkelijk door allerlei simpele zielen overgenomen om maar aan te tonen dat het uitvreters zijn. Er zullen er best een paar tussen zitten die de titel vluchteling niet verdienen, maar om dat over de hele groep uit te storten? Dan ben je gewoon met haatzaaierij bezig.


  Maak melding

 12. @tsja

  lees je de rest ook even? Ik heb het niet over asielzoekers in deze cijfers.

  Niet creatief, keiharde werkelijkheid over de bijstandscijfers die ook jij kon lezen in de krant of op kan zoeken. Dat jij dan direct de conclusie trekt dat ik bezig ben met haatzaaierij zegt wat over jou.

  Ik zaai geen haat, enkel mijn werkelijkheid. En die is blijkbaar anders dan de jouwe.

  Geeft niet, ik laat je in waarde zonder je ergens van te beoordelen.


  Maak melding

 13. Bart2, je geeft geen inhoudelijk antwoord, maar reageert je frustraties tov vluchtelingen af op mij. Mag best, want ik respecteer de vrijheid van meningsuiting. Jij en ik verschillen van mening en dat je last van een tunnelvisie hebt blijkt ook weer uit je reactie op mijn verhaal. Prettige dag verder.


  Maak melding

 14. @ Stadshagenees, het is weer net andersom vind ik. Bart2, is inhoudelijk bezig.Lezen is ook een vak op zich.En volgens mij reageert hij niets op jou af t.a.v asiel zoekers. Waar lees jij dat? Ach ja tja , we zijn allemaal simpele zielen.


  Maak melding

 15. Ach ja tja , we zijn allemaal simpele zielen.

  :D:D:D

  dat is zo

  en bart2 verteld misschien wel wat mensen niet willen horen of lezen
  8)


  Maak melding

 16. Het zal wel, ik vind het een nogal grove benadering van de werkelijkheid en ik probeer me alleen maar in te leven in hoe wanhopig mensen moeten zijn om huis en haard te ontvluchten om elders een betere wereld voor zichzelf en hun familie te vinden.


  Maak melding

 17. Tja bart2, cijfers omtrent wia en wajong zeggen meer over de hoge verwachtingen van de maatschappij dan over de mensen die er in zitten. We willen allemaal graag beter, meer en efficienter en verwachten dat iedereen zijn hele leven lang ambities koestert op het werk en zijn hele leven plant als een rationeel huzarenstukje. Binnen die instelling zijn er gewoon steeds meer mensen die daar niet aan kunnen voldoen en dus thuis komen te zitten.

  Dus als jij wat wilt veranderen aan die cijfers, dan is de eerste stap om watminder te verwachten van anderen. Dat betekent dus dat je de nadruk niet moet leggen op het verbeteren van de economie, maar genoegen moet nemen met een stapje terug. Dat geldt overigens niet alleen voor jou, wel voor ons allemaal. Een tunnelvisie begint bijhet kijken naar wat een anderverkeerd doet, want via een tunnel kun je nooit naar jezelf kijken. Ook dat geldt voor ons allemaal.


  Maak melding

 18. Ik mis aan het stuk de toevoeging, dat het een ingezonden stuk is. Zo ken ik Weblog Zwolle niet! Dit is een behoorlijk “gekleurd” stuk met een duidelijke mening. Het noemen dat er een protest komt kun je als nieuws zien. Verder is zo ongeveer alles iemand zijn persoonlijke mening!

  Klopt dat admins?


  Maak melding

 19. Ik denk inderdaad dat er aanhalingstekens vergeten zijn aan het eind van het artikel.
  Halverwege staat wel No Border: “… dus vanaf daar de quote.
  Denk dat de redacteur dat straks wel op zal lossen 😉


  Maak melding

 20. Nou, ik vind

  Als protest tegen het inhumane asiel- en uitzettingsbeleid van Nederland

  ook al een behoorlijk waardeoordeel vellen!
  Volgens mij moet de hele boel met uitzondering van het woordje “Zwolle” als mening en quote van iemand gezien worden!


  Maak melding

Reageer