SOA-prikactie bij COC Zwolle

Zwolle – Jongeren weten lang niet altijd voldoende over het hoe en wat van SOA, seksueel overdraagbare aandoeningen. Ze vinden het ook vaak eng om naar de GGD te gaan. Maar, zo merkt GGD IJsselland, speciale acties op locatie werken drempelverlagend en leveren nieuwe ‘klanten’ op. Daarom houdt GGD IJsselland zaterdagavond 30 maart een prikactie in het pand van COC Zwolle in de Zwolse binnenstad.

Op 30 maart 2013 organiseert COC Zwolle, de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit, de tweede editie van de zeer populaire Best Friends Forever party. Gedurende deze avond kan iedereen zich gratis en anoniem laten testen op SOA en info krijgen over veilig vrijen. Ook kun je je gratis laten vaccineren tegen hepatitis B. Sinds enkele jaren organiseren COC Zwolle en de GGD deze SOA- en prikacties. Harriette van Buel-Bruins van GGD IJsselland: “Homojongeren blijken het een prima combinatie te vinden: een avondje stappen en meteen iets vragen over SOA, je laten vaccineren of een afspraak maken voor een SOA-test op een ander moment. Het is voor ons een extra avond werken, maar met groot effect want we bereiken nu jonge mensen die we anders minder snel hadden gezien. En juist jongeren zijn kwetsbaar omdat ze in een levensfase zitten waarin ze van alles uitproberen.” Voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle is blij met de extra prikactie op locatie. “Vanwege de grote belangstelling voor voorgaande acties, hebben we samen opnieuw een datum geprikt. Jongeren hebben drempelvrees voor de GGD en dit werkt. We blijven het regelmatig doen, zolang de belangstelling groot blijft.” Op 30 maart zijn er in het COC café aan de Kamperstraat 17 ook medewerkers van de GGD, om informatie te geven. Het prikteam is aanwezig van 23.00 uur tot ongeveer 1.00 uur. Als het team te druk bezet is, kun je meteen een afspraak maken voor een ander moment.

COC Zwolle werkt met een café, voorlichting, discussie en hulp aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Artikel delen:

Reageer