Sportieve jeugd plant bomen op Boomfeestdag

Zwolle – Ter viering van de Boomfeestdag op woensdag 20 maart, hebben de jeugdleden van sportverenigingen op sportpark Het Hoge Laar 40 bomen geplant op eigen oefenterrein. Bomen in steden en dorpen zorgen ervoor dat mensen zich lichamelijk én geestelijk gezonder voelen, minder gestrest. Een groene, bomenrijke leefomgeving nodigt uit tot bewegen: wandelen, fietsen, spelen. En uiteraard zorgen bomen voor zuurstof. Daarom is het thema voor de landelijke Boomfeestdag in 2013 ‘Bomen maken gezond!’.

dsc_2466.jpg
Foto: Gemeente Zwolle

“Gezondheid is op dit moment een zeer actueel maatschappelijk thema en een perfect thema voor Boomfeestdag 2013. Iedereen heeft bomen in de buurt: in de tuin, de straat of in het park. Het is eigenlijk zo ‘gewoon’ dat het veel mensen niet eens opvalt. Het is niet voor te stellen hoe jouw dorp, wijk of stad eruit zal zien zonder bomen. We voelen ons beter in een groene, bomenrijke omgeving dan in een betonnen omgeving”, aldus wethouder Gerrit Piek.

Boomfeestdag

De Nationale Boomfeestdag wordt landelijk jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart. Deze dag in het voorjaar voor het behoud van bomen in de natuur werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd door het Landelijk Comité Boomplantdag, als onderdeel van Staatsbosbeheer en in 1980 is voortgezet door de Stichting Nationale Boomfeestdag. Het doel van de Boomfeestdag is om kinderen de functies en de waarde van bomen in hun directe leefomgeving te laten inzien, door middel van het laten planten van een eigen boom. De Stichting streeft ernaar dat ieder kind tijdens zijn of haar lagere schooltijd minimaal één keer een eigen boom plant.

Artikel delen:

Reageer