Oplichter biedt gratis jassen aan

Zwolle – Bij de politie zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen binnengekomen van oplichting. De oplichtingpraktijken blijken in verschillende plaatsen te hebben plaatsgevonden waaronder in Elburg, Vaassen en Zwolle. Bij alle meldingen blijken één of twee mannen aan de deur te zijn geweest met zogenaamde gratis jassen.

Het enige dat de bewoners nog moeten betalen, is het btw-bedrag. Dit btw-bedrag is vaak boven de 100 euro. De oplichters hangen verschillende verhalen op over de herkomst van de jassen en de reden dat de bewoners deze ontvangen. Wel worden de bewoners in alle gevallen gevraagd het btw-bedrag te betalen. Voornamelijk oudere mensen blijken het slachtoffer te zijn van deze oplichtingpraktijken. De jassen die werden aangeboden bleken oude, gebruikte jassen te zijn. Eén van de oplichters zou een wat oudere man zijn van rond de 65 à 70 jaar oud. De man was relatief lang, kalend en had een slecht gebit. De politie heeft deze vorm van oplichting in onderzoek en vraagt mensen die het slachtoffer zijn geworden van deze praktijken om aangifte te doen bij de politie.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Laatst werd er bij mij om 0.00 snachts meerdere malen aangebeld, toen ik naar de deur liep en door het kijk gaatje keek zag ik twee onbekende mannen van rond de 25 voor mijn deur staan, die aan het proberen waren of ze mijn deur open konden krijgen.

  Gelukkig heeft de woningbouw twee jaar geleden metalen strips langs de zijkant van de deuren gezet zodat ze niet binnen kunnen komen, maar ik voelde me niet veilig, politie aangifte gedaan en gelukkig zijn ze niet terug gekomen.

  Ook dit bericht is weer bijzonder treurig, als je in je eigen huis al word opgelicht/ of in mijn dat mensen je deur proberen open te maken, tja, heb het idee of het steeds erger word.


  Maak melding

 2. weet niet of dit oplichting is

  100 ?? voor een jas ja wat de (gek)er voor geeft;)

  geen gezeur aan de deur,
  of aan de deur wordt niet gekocht,

  zo sticker helpt vaak wel 8)


  Maak melding

 3. Yep, er komt iemand aan de deur,
  met een ‘gratis jas’ 🙂
  “Oplichter biedt gratis jassen aan”
  “Het enige dat de bewoners nog moeten betalen, is het btw-bedrag. Dit btw-bedrag is vaak boven de 100 euro.”

  Ik heb er ook moeite mee dat te zien als oplichterij.
  Dat men zich achteraf belazerd voelt kan ik me wel indenken.

  Goed dat zulks hier op weblog Zwolle staat.
  Eenieder ‘weest gewaarschuwd’!  Maak melding

 4. Je moet toch wel heel erg simpel zijn om zo’n ‘tweedehands’ jas te kopen. Welke wous koopt er nou een jas aan de deur?

  Ongelooflijk, wat een domheid.


  Maak melding

Reageer