Opening Water4Daagse Zwolle

Zwolole – Woensdag vond in het theater van het Deltion College, aan de Mozartlaan in de Zwolse wijk Holtenbroek de officiële opening plaats van de Water4Daagse. Dit festival biedt een keur aan educatieve, sportieve en culturele activiteiten rondom het thema water. Het festival is bedoeld om een impuls te geven aan de ontwikkeling van een regionaal innovatienetwerk Proeftuin Water regio Zwolle.

Tijdens de officiële opening stonden diverse kopstukken stil bij het belang van water voor deze regio. Met korte bijdrages gingen burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle, gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel, dijkgraaf Herman Dijk van Waterschap Groot Salland, wethouder Gerrit Jan Veldhoen van Kampen en bestuursvoorzitter Bert Beun van het Deltion College in op nut en noodzaak van goed waterbeleid. De Proeftuin Zwolle is een initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, waterschap Groot Salland, Deltion College en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Om ook de inwoners uit de regio te verbinden met het thema water was gekozen om de Proeftuin Zwolle af te trappen met de Water4Daagse.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Mag ik in het kader van ‘Water’ de
  aandacht vestigen op de ‘Wharfinger’ fontein?
  Ben benieuwd.
  Trouwens “Het festival is bedoeld om een impuls te geven aan de ontwikkeling van een regionaal innovatienetwerk Proeftuin Water regio Zwolle. ”
  Uh, is dat regelrechte flauwekul of vergis ik me?
  “een regionaal innovatienetwertk huppeldepup water regio?????”  Maak melding

Reageer