Schoolvoetbaltoernooi Zwolle van start gegaan

Zwolle – Woensdagmiddag is op de velden van Be Quick ’28 de eerste wijkvoorronde van het Schoolvoetbaltoernooi van Zwolle van start gegaan. Het is dit jaar de 43ste editie van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor Zwolse basisscholen. De komende weken wordt er op verschillende sportparken in Zwolle gevoetbald om de prijzen. Dit jaar hebben 286 teams zich aangemeld. Dit betekent dat de komende weken ruim 3.200 kinderen deelnemen aan het schoolvoetbaltoernooi.

Winnaars bij de meiden Gr. 5-6: 1. Geert Gr. School 2, 2e Werkschuit en 3e Oosterenk. Fair Play-winnaar Campherbeek 1. Winnaars bij de jongens 5-6: 1. Wendakker 2, 2e Ambelt-Oosterenk en 3e de Duyvencamp. Fair Play-winnaar Vrije School. Winnaars bij de meiden Gr. 7-8: 1. Aquarel 2, 2e plaats Aquarel 1 en 3e de Campherbeek 2. Fair Play-winnaar Werkschuit 1. Winnaars bij de jongens 7-8: 1. Campherbeek, 2e De Wieden en 3e de Duyvencamp. Fair Play-winnaar de Toonladder. SportService Zwolle organiseert dit jaar de voorrondes in samenwerking met de voetbalverenigingen Be Quick ’28, CSV’28, ZAC, Zwolsche Boys en SV Zwolle. De afsluitende finale wordt georganiseerd op woensdag 24 april in het stadion van PEC Zwolle.

De aanvoerders van alle teams ontvingen een Fair Play aanvoerdersband en een persoonlijke brief van PEC Zwolle speler Arne Slot. Daarnaast stond het thema water centraal en ontvingen alle deelnemende kinderen een waterbidon: water drinken en sporten, dé perfecte match!

De organisatie kijkt terug op een succesvol toernooi. Woensdag 27 maart organiseren SportService Zwolle en CSV’28 de tweede wijkvoorronde op de velden van Sportpark de Verbinding.  

Artikel delen:

Reageer