Nieuwe lichting Greenkeepers klaar voor arbeidsmarkt

Een groep deelnemers afkomstig uit het hele land heeft begin juni het diploma voor de opleiding Greenkeeper of Hoofdgreenkeeper in ontvangst mogen nemen. De opleiding werd uitgevoerd door De Groene Welle, IPC Groene Ruimte, P3 Transfer Zuid-Nederland en georganiseerd en gecoördineerd door HAS KennisTransfer. Dit jaar hebben 21 deelnemers het diploma van de opleiding Greenkeeper behaald, 16 deelnemers behaalden het diploma van de opleiding Hoofdgreenkeeper. De opleiding Greenkeeper verschaft aan de deelnemers de benodigde kennis voor de uitvoerende werkzaamheden op de golfbaan. De opleiding tot Hoofdgreenkeeper biedt verdieping op hetgeen aan bod is gekomen tijdens de opleiding Greenkeeper en gaat daarnaast in op financiële en leidinggevende werkzaamheden op de golfbaan. Beide opleidingen zijn een goede mix van theorie en praktijk, deelnemers voeren dan ook een aantal opdrachten op de golfbaan uit.
 
De opleidingen voldoen aan een grote vraag uit de markt voor gediplomeerde (hoofd)greenkeepers. De Nederlandse Golf Federatie (NGF), de Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA) en de Nederlandse Vereniging van Golfbaaneigenaren (NVG) hebben daarom de opleidingen officieel erkend. De geslaagde Green- en Hoofdgreenkeepers geven de verdere professionalisering van de sector weer een extra impuls!
In september aanstaande gaat de opleiding Greenkeeper weer van start, de opleiding Hoofdgreenkeeper zal naar verwachting weer starten in januari 2008.

 

Artikel delen:

Reageer