50 jaar stedenband Zwolle – Lünen

Zwolle – In het kader van de stedenband tussen Zwolle en Lünen 50 jaar, en op initiatief van GroenLinks Zwolle, meerde woensdagmiddag een boot met senioren uit Lünen aan in Zwolle. Na een bezoek aan de binnenstad volgde aan boord een Lüner Abend. Aan het begin van de avond heette loco-burgemeester De Heer de Duitse gasten welkom.

20-03-2013_aankomst_schip_uit_lunen__02.jpg

Verder hebben enkele oud-mijnwerkers uit Lünen al een voorbezoek aan Zwolle gebracht om een bezoek van hun collega’s later dit jaar voor te bereiden. Ook is er een uitwisse­ling tussen de bibliotheken in beide partnersteden in de maak. Daarnaast zijn er initiatie­ven van uit de Künstlerverein, scholen en voetbalverenigingen. De beide groene partijen organiseren zelf bovendien twee evenementen, een in Zwolle en een in Lünen, waarbij het leren van elkaars ervaringen op een duurzaam beleidsterrein centraal zullen staan. Het eerste weekend van juli gaat GroenLinks Zwolle in dat verband naar Lünen. Na de zomervakantie vindt een evenement in Zwolle plaats. Fractievoorzitter van GroenLinks Rana Berends: ‘De meerwaarde van een Partnerstad is het internationale contact op lokaal niveau.’ De fractie heeft dat aan den lijve ervaren bij het bezoek van Die Grünen aan Zwolle, in september 2012. Tijdens dat bezoek is besloten het voortouw nemen om op gepaste wijze stil te staan bij het jubileum.

GroenLinks en Die Grünen proberen zo veel mogelijk inwoners, verenigingen, organisaties en instellingen te motiveren het 50-jarig partnerschap levend te houden door grensoverschrijdende ontmoetingen en uitwisselingsactiviteiten.

20-03-2013_aankomst_schip_uit_lunen__01.jpg

Artikel delen:

Reageer