Landstede Basketbal handhaaft zich op positie 4

Zwolle – Landstede Basketbal heeft woensdagavond in het eigen Sportcentrum gewonnen van Matrixx Magixx. De einduitslag werd een overtuigende 93-73.

In een wedstrijd die er echt toe deed heeft Matrixx Magixx belangrijke punten in Zwolle laten liggen. De thuisploeg daarentegen deed goede zaken in de strijd om plek vier. De kansen op een goede uitgangspositie in de play-offs zijn voor de ploeg uit Wijchen weer een stukje kleiner geworden. Landstede won alle vier de kwarten en was vooral na rust de betere ploeg. Bij vlagen leek het erop dat Magixx zich kon herpakken, maar dat was steeds korte duur. Een fel uit de startblokken komend Landstede dwong Matrixx-coach Mark van Schutterhoef na amper drie minuten tot een eerste time out. Het was toen al 12-2, ondermeer door twee drietjes van Tanner Smith, die zeer op schot was in dit duel en er in totaal zes driepunters in zou gooien.

De time-out hielp. Puntje voor puntje werd de achterstand ingelopen. Een 6-0 run aan het eind van het kwart zorgde voor 24-22 na tien minuten. Het tweede kwart werd voortvarend begonnen door de lime-groenen. Een driepunter van Robbie Sihota, met kort daarop scores van Marcel Aarts en Joe Ahelegbe zetten na bijna anderhalf kwart de eerste voorsprong voor het team uit Wijchen op het bord: 30-31.

Met nog 4:17 te spelen nam Landstede-coach Herman van den Belt een time out. Landstede herpakte zich en al snel keek Magixx weer tegen een achterstand aan. Na onder andere een driepunter van de helemaal vrij staande Arno Bunnig werd het 43-37. Ook Bunnig had het vizier op scherp staan. Hij zou drie van zijn vier driepunters maken. Bij de rust was het 46-40.

Na rust waren het twee snelle drietjes van Landstede, die Magixx in verwarring brachten. Alleen Nick Oudendag kwam de eerste vijf minuten tot scoren. Zijn zes punten stonden echter niet in verhouding tot de twaalf aan Zwolse zijde. Het verschil loopt op tot twaalf punten. Een time out van Magixx bracht wat rust, maar met nog tien minuten voor de boeg was het toch 68-58.

Een 8-0 run van Landstede aan het begin van het vierde kwart zette de toon. De driepunters die aan Zwolse zijde wél vielen, eindigden bij Magixx op de ring of eerder. Het gat werd snel groter en werd maximaal zelfs 24 punten: 86-62. Twee driepunters aan Magixx-zijde, gevolgd door twee benutte vrije worpen van Robbie Sihota beperkten de schade nog enigszins, maar meer ook niet: 93-73.

Bron: basketballleague.nl

Artikel delen:

Reageer