Gemeenten willen volwaardige aanpak N35

Zwolle – De gemeenten die aan de belangrijke Overijsselse verkeersader N35/A35 (Zwolle-Enschede v.v) liggen bepleiten gezamenlijk bij de Tweede Kamer een volwaardige aanpak van de bereikbaarheid via de verkeersader. In een brief aan de Kamerleden geven de lokale overheden aan dat voorgenomen en al eerder geplande verbetermaatregelen voor de N35 uitgevoerd moeten worden.

logo_zwolle_top.jpg 

Door rijksbezuinigingen dreigen belangrijke verbeteringen aan de N35 – die dwars door Overijssel loopt – te worden geschrapt of uitgesteld. “De gevolgen van uitstel en afstel en de onzekerheid hierover zijn groot voor onze burgers en ondernemers die gebruik maken van de N35 of langs de N35 zijn gevestigd”, schrijven de negen gemeenten aan de Kamerfracties. De gemeenten houden voor de lange termijn de opwaardering van de hele N35 voor ogen. De brief vraagt de Kamerleden om bij de minister te pleiten voor een aantal concrete maatregelen waarmee de bereikbaarheid van dit deel van het land gebaat is. Het gaat dan om het verbeteren van de bereikbaarheid van en naar Zwolle door een opwaardering van de N35 bij Wijthmen. Ook  moeten voorgenomen verkeersmaatregelen voor de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal worden uitgevoerd. En voor de aanpak van het traject Nijverdal-Wierden moeten goede financieringsafspraken gemaakt worden. Het gaat daarbij nog om een investering van naar schatting 20 miljoen euro.

De Overijsselse gemeenten benadrukken in de brief dat zij, de provincie Overijssel, der Regio Twente en de rijksoverheid de afgelopen jaren gezamenlijk steeds constructief hebben samengewerkt aan de bereikbaarheid van dit deel van het land. Daardoor is de N35 al op diverse plaatsen aangepakt. De gemeenten betogen dat die eerdere aanpak alleen optimaal kan renderen als ook de overige verbetermaatregelen aan de verkeersader worden uitgevoerd. Maatregelen die al genomen zijn zijn bijvoorbeeld de aanleg van de combitunnel voor wegverkeer en treinen bij Nijverdal, de opwaardering van de N35 tot snelweg bij Almelo en de reconstructie van de Ceintuurbaan in Zwolle – de aansluiting van de N35 op snelweg A28. De gemeenten die de brief hebben ondertekend zijn Almelo, Enschede, Dalfsen, Hellendoorn, Hengelo, Kampen, Raalte, Wierden en Zwolle.

Artikel delen:

Reageer