Citycentrum herziet advies openstelling Koninginnedag

Zwolle – Na aanvankelijk het advies afgegeven te hebben  om Koninginnedag, op 30 april te beschouwen als normale winkeldag, komt Citycentrum hierop terug. Normaliter is het advies van het Citycentrum om op Koninginnedag de winkels open te houden, behoudens als Koninginnedag op zondag valt.

Koninginnedag 2013 is echter ditmaal een heel bijzondere omdat op deze dag de abdicatie plaats vindt van onze huidige koningin Beatrix, gevolgd door kroning van kroonprins Willem Alexander tot nieuwe koning. De verwachting is derhalve gerechtvaardigd dat op deze dag veel Nederlanders alle activiteiten via de televisie zullen volgen. Het programma van de inhuldiging loopt door tot na 14.30 uur. Bij navraag bleek het Citycentrum dat belangrijke grootwinkelbedrijven die dag hun deuren niet zullen openen. Derhalve zal Citycentrum naar haar leden het eerdere advies tot openstelling intrekken. Overigens blijft het mogelijk dat winkeliers toch open kunnen zijn, indien zij dat wensen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Sjonge jonge, eindelijk eens een verstandig woord:D

    ’t Is sowieso belachelijk al die extra openstellingen, je kunt je geld toch echt maar 1 keer uitgeven hoor, duh…:P


    Maak melding

  2. Haha idd, welke winkelier zat met smart te wachten op het antwoord van citycentrum anyway ? Het is toch meer een soort van VVV voor winkels…


    Maak melding

Reageer