Berkum naar achtervolger Sparta Nijkerk

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 23 maart uit bij Sparta Nijkerk, één van de naaste concurrenten die de Zwollenaren in de nek hijgen. De thuisclub heeft maar drie punten achterstand op Berkum, dat nu derde staat in de Hoofdklasse C, en zal er dus vol voor gaan om langszij te komen in de strijd om de bovenste posities.

“We hebben als doel om bij de eerste drie te eindigen en dat is ook realistisch, maar er is heel veel concurrentie. In de onderlinge duels tegen directe concurrenten als Sparta Nijkerk en ACV, waar we volgende week naar toe gaan, kunnen we het gat vergroten en ons vaster in die top-drie spelen. Maar dan is het natuurlijk wel zaak om die duels niet te verliezen,” waarschuwt Berkum-trainer Roeland ten Berge. Beide ploegen kijken terug op een goede prestatie in de vorige competitieronde. Berkum zette met uitstekend spel SVZW, bij velen toch één van de favorieten voor de titel in de Hoofdklasse C, met 3-1 aan de kant in een duel waarin de Wierdenaren niet veel hadden in te brengen. “Dat heeft ons natuurlijk goed gedaan. In ons spel was er al eerder weer een stijgende lijn te zien, al waren de resultaten toen nog niet goed. Berkum is nog steeds een jonge ploeg in opbouw en we zijn nog niet constant genoeg. Dat moet nog beter worden want ook als we een keer wat minder spelen moeten we in staat zijn om wedstrijden te winnen,” vindt de Zwolse coach.

Sparta Nijkerk kreeg een maand geleden met 3-0 klop bij SVZW maar boekte daarna verdienstelijke remises tegen ACV en Staphorst en afgelopen week won de ploeg van trainer Simon Ouaali met 2-4 bij Nunspeet. In die wedstrijd kwam Sparta al na vier minuten op voorsprong en vooral in de tweede helft deelden de Nijkerkers, waarvan ook nog een doelpunt werd afgekeurd, de lakens uit. Toch was coach Ouaali niet helemaal tevreden over de manier waarop zijn ploeg een strafschop en een aantal vrije trappen had weggegeven. “We kunnen niet voor Sinterklaas blijven spelen,”verzuchtte hij na afloop tegen de verslaggever van de site Nijkerk.nieuws.nl. De Sparta-trainer liet wel weten dat hij goede hoop heeft wat betreft de verrichtingen van zijn selectie in de rest van deze competitie. “Het positiespel verbetert langzaam, we winnen ook duels maar er zitten nog foutjes in die er uit moeten.”

Dergelijke ‘foutjes’ werden er van beide kanten gemaakt in oktober, toen Berkum en Sparta Nijkerk elkaar voor het eerst in Zwolle ontmoetten. Berkum kwam toen in de eerste helft op voorsprong maar keek al voor de rust tegen een 1-2 achterstand aan. In de tweede helft kwam de thuisclub terug tot 2-2 en daarna kregen beide ploegen de nodige kansen om het duel naar zich toe te trekken. De Sparta-doelman hield zijn team toen op de been met een aantal geweldige reddingen, maar Berkum kwam in de laatste minuut goed weg toen de snelle spits Tarik Tissoudali alleen op het Zwolse doel af ging. Tot opluchting van de Zwolse fans ging zijn inzet naast.

Qua stand en puntentotaal ontlopen de twee ploegen elkaar ook nu nog niet veel en het duel van zaterdag is voor beide teams dan ook belangrijk om aansluiting met de koplopers te houden. De wedstrijd Sparta Nijkerk-Berkum op Sportpark De Ebbenhorst aan de Nachtegaalsteeg in Nijkerk begint zaterdag om 15.00 uur en het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jos Huis in ’t Veld uit Elburg.

Artikel delen:

Reageer