De Schatgraver wint Grote Zwolse Verkeersquiz

Zwolle – Basisschool De Schatgraver heeft donderdag 21 maart de Grote Zwolse Verkeersquiz 2013 gewonnen. Bram Lems en Joas Wieske hebben namens de school de Zwolse wisselbeker in de wacht gesleept. Deze ontvingen zij samen met twee gouden medailles uit handen van wethouder Gerrit Piek.

21-03-2013_finale_zwolse_verkeersquiz-odeon_04.jpg

De Verkeersquiz werd gehouden in Odeon onder leiding van Jochem van Gelder – bekend van Praatjesmakers. Lange tijd bleef het spannend wie er zou winnen, maar uiteindelijk versloeg De Schatgraver met 13 punten, basisscholen De Aquarel (10 punten), Het Mozaïek (9 punten) en De Wilgenburg (8 punten). De prijs voor het mooiste spandoek ging naar De Parkschool. De strijd begon met de voorrondes waaraan 25 Zwolse basisscholen met in totaal 984 leerlingen deelnamen. De acht scholen die de vragenlijsten het beste hadden ingevuld, mochten vervolgens meespelen in de halve finales vandaag in Odeon. Van elke school speelden de twee beste leerlingen mee, terwijl hun klasgenoten hen aanmoedigden vanuit de zaal met zelfgemaakte spandoeken. In de finale bleken de leerlingen van De Schatgraver uiteindelijke de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht te hebben. Een verdiende winst, want de klas had ook in de voorrondes al als beste gepresteerd. Ook in 2011 kwam de school als winnaar uit de bus. Vorig jaar stonden ze in de finale, die uiteindelijk gewonnen werd door de Geert Grooteschool.

21-03-2013_finale_zwolse_verkeersquiz-odeon_02.jpg

21-03-2013_finale_zwolse_verkeersquiz-odeon_01.jpg

21-03-2013_finale_zwolse_verkeersquiz-odeon_06.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Verkeerseducatie

Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Daarom vindt de gemeente Zwolle het belangrijk dat basisschoolleerlingen verkeerseducatie krijgen en leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Dankzij de verkeersquiz zijn kinderen meer gemotiveerd mee te doen, omdat ze graag willen winnen. En scholen worden hierdoor gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

Partners

De Grote Zwolse Verkeersquiz is dit jaar voor de derde keer georganiseerd door de gemeente Zwolle en Tref-ik verkeersadvies en is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

21-03-2013_finale_zwolse_verkeersquiz-odeon_03.jpg

21-03-2013_finale_zwolse_verkeersquiz-odeon_05.jpg

Artikel delen:

Reageer