Start schoolproject ‘Ruimte voor de Vecht’

Zwolle – Donderdag 21 maart 2013 is het schoolproject ‘Ruimte voor de Vecht’ gestart. Dagelijks bestuurslid Hans de Jong gaf aan verschillende klassen van het Meandercollege in Zwolle hiervoor het startsein.

ruimte_vd_rivier.jpg

Na een uitleg over het hoe en waarom van het waterschap gaf hij aan de leerlingen de opdracht mee om als een adviesbureau te gaan functioneren. De opdrachten spitsen zich toe op een duurzame Vecht, de pure Vecht, de Vecht beleven, de Vecht bepaald?!, de mens en de Vecht en de toekomst van de Vecht. Per klas werken de leerlingen hier de komende maanden aan om eind juni met een goed onderbouwd advies richting waterschap te kunnen komen. In totaal nemen ongeveer 100 leerlingen aan dit project deel.

Programma Ruimte voor de Vecht

In het Vechtdal bruist het van de energie en de initiatieven. Partijen werken als partners samen om wonen, werken en recreëren in het Vechtdal nog aantrekkelijker te maken. Ook de komende periode staat er in en rond de Overijsselse Vecht veel op stapel. De veranderingen in ons klimaat maken dat we meer moeten doen om de waterveiligheid te garanderen. Sinds 2007 werken de provincie, vier gemeenten, drie waterschappen, het regionaal Bureau voor Toerisme, het Overijssels Particulier Grondbezit en sinds begin 2011 ook Natuur en Milieu Overijssel en LTO Noord samen aan de veiligheid van de Vecht en de integrale versterking van het Vechtdal.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer