Het weer: droog en zonnig

Zwolle – Vrijdag wakkert een oostenwind aan naar matig. Het wordt ongeveer 5 graden in onze regio. Door de wind zal het gevoelsmatig echter een flink stuk kouder zijn. Er zijn perioden met zon en het blijft tot aan de avond droog.

21-03-2013_weerfoto__gasthuisplein.jpg
Gasthuisplein

Zaterdag probeert zachte lucht vanuit het zuiden op te dringen naar ons land. Dit levert bewolking en vooral in het zuiden mogelijk ook wat neerslag op. Bij temperaturen maar net boven het vriespunt valt de neerslag waarschijnlijk in de vorm van(natte) sneeuw. Bovendien staat er ook zaterdag een stevige oostenwind, waardoor het voor het gevoel zeer koud is. Zondagochtend kan in het zuiden nog een laatste vlok sneeuw vallen. De rest van de dag is het droog en gedurende de dag komt er meer ruimte voor de zon. Het wordt 1-4 graden, maar ook op deze dag maakt de koude oostenwind de gevoelstemperatuur stukken lager.

Volgende week start droog, zonnig en koud. De oosten- tot noordoostenwind blijft zeker tot woensdag van de partij. Daarna wordt de verwachting wat onzeker, maar de kans is vrij groot dat het richting Pasen een stuk zachter wordt (kouder is ook vrijwel niet mogelijk).

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Vrijdagmiddag 22 mrt 16:00uur : 1,1 graad Zwolle -BuienRadar-
    Het lijkt wel alsof we weer de winter inglijden dit weekend.
    Déja vu van de jaren ’40 – ’68 volgens de biologen. Alleen lag de natuur nog wat verder achter toen – twee weken bij 2013-    Maak melding

Reageer