Zwolle actief tijdens Wereldwaterdag

Zwolle – Zwolle – Met de campagne Zwolle Drink(t) Water! gaat Zwolle Gezonde Stad vanaf april 2013 op pad door heel Zwolle. Juist vandaag – 22 maart 2013 – wordt hier ruchtbaarheid aan gegeven, omdat het Wereldwaterdag (WWD) is.

Op veel scholen, kinderdagverblijven, wijkcentra en sportverenigingen – voornamelijk in de wijken Holtenbroek en Diezerpoort – wordt binnenkort extra aandacht gegeven aan het drinken van water. ZGS streeft erna om extra watertappunten te laten plaatsen in meerdere wijken en tijdens activiteiten worden bidons en stickers uitgedeeld. En ook tijdens evenementen, sportdagen, in kranten en nieuwsbrieven wordt iedereen geattendeerd op dat drinken uit de kraan heel gewoon is. Deze campagne is een onderdeel van de landelijke campagne Drink Water! Van JOGG Nederland, met als doel om water drinken weer heel gewoon te maken. Want water is overal in Nederland aanwezig en het aanwezige kraanwater is van zeer hoge kwaliteit. Wereldwaterdag

Drinkwater is geen vanzelfsprekendheid, helaas heeft niet iedereen toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen waardoor mensen ziek worden of fsterven. Om aandacht te vragen voor dit probleem is de Wereldwaterdag (WWD) opgezet, gestart in 1994. Dit jaar vindt de WWD dus plaats op 22 maart en de dag staat in het teken van Water Samenwerking.

Zwolle Gezonde Stad vraagt aandacht voor WWD en roept iedereen op water drinken te stimuleren door bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten zichtbaar en toegankelijk te maken. Dit onder het mom: water drinken wordt weer gewoon. Via de website (www.jogg.nl/drinkwater), twitter (@zwollegezondestad) en andere communicatiekanalen wordt hier aandacht aanbesteed.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Zwolle Zuid heeft de meeste criminaliteit en leegstand. Over een achterstandswijk gesproken…..

    Goed project, water uit de kraan schijnt van betere kwaliteit te zijn dan in flessen


    Maak melding

Reageer