Nieuwe Badmintonvereniging: BC Zwolle

Zwolle – Donderdagavond is in de WRZV-hallen een nieuwe badmintonvereniging onthuld. Door een samenwerking tussen de twee verenigingen BC Aalanden en BC Netwerk is er een grotere en stabielere vereniging ontstaan voor volwassenen.

logo_bc_zwolle.jpg

Onder muzikale begeleiding van Hans en Anne Invernizzi en met een kop koffie werd deze feestelijke avond geopend door de huidige voorzitters van beide verenigingen. Er werd teruggeblikt op het ontstaan van de al meer dan 40 jaar bestaande verenigingen en verteld hoe de samenwerking tot stand is gekomen. Met een powerpointpresentatie werd vervolgens de nieuwe naam en logo onthuld. De beide clubs gaan vanaf nu verder onder de naam BC Zwolle.

BC Zwolle is een club met de identiteit van de oude clubs in zich; sportiviteit en gezelligheid. Met de leden van beide oude verenigingen wordt er zowel recreatief als competitief gespeeld en is er wekelijks een training te volgen. De keuzevrijheid van spel is groot maar daarnaast ook qua speelavonden en locaties. Op de dinsdag wordt er gespeeld in de WRZV-hallen en op de donderdag zowel in De Bolder als de WRZV-hallen.

Naast de naam en het logo is ook het nieuwe shirt gepresenteerd in de nieuwe clubkleuren blauw/zwart. BC Zwolle heeft een aantal sponsoren gevonden die de club gaan ondersteunen. Hoofdsponsor Wolky is een samenwerking aangegaan met Stichting Tegenkracht, een stichting die de sportbeoefening wil integreren in de behandeling van kanker om zo sterk mogelijk de behandelingen in te gaan en te doorstaan. Met dit goede doel op onze shirts willen we hier een steentje aan bijdragen.

De voorzitters René Rogaar (BC Aalanden) en Mark van Gurp (BC Netwerk) gaven figuurlijk het stokje over aan voorzitter Hans Invernizzi van BC Zwolle. Na de presentatie van naam, logo, shirt, sponsoren en voorzitter was het tijd voor een hapje en drankje met muzikale omlijsting. En natuurlijk kon er in de rest van de zaal nog een potje badminton worden gespeeld. Met leden, oud-leden, sponsoren, media, badmintonners van andere clubs uit zwolle werd het een bijzondere avond en is de fusie een feit.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. hahaha soeplepel. Dat had ook nog gekund.

  Die letters in het logo ziet er misschien wat slordig uit. Nieuwe organisatie, nieuw logo. Alles wat nieuw is moet even wennen.  Maak melding

 2. Beetje jammer dat ze geen betere naam konden verzinnen.
  Met deze naam hadden ze zich net zo goed bij ZBC (Zwolsche BC) kunnen aansluiten!
  Wat n aanfluiting..

  Maar goed, veel succes met de nieuwe club.


  Maak melding

 3. Nieuwe naam ? Hoe verzin je het ? Briljant – Geniaal ! Jammer dat de badmintonbond er anders over denkt en niet akkoord gaat omdat er maar één BC Zwolle is en dat is al 55 jaar de Zwolsche Badminton Club (ZBC).
  Jammer ook van de kosten voor het nieuwe logo, de nieuwe shirts en het feestje met hapjes en drankjes. Weggegooid geld !!
  Daar wordt de penningmeester niet vrolijk van.


  Maak melding

Reageer