Schoolkinderen naar scholenproject Milieuraad

Zwolle – Gedurende de hele maand april 2013 is het extra druk bij de Milieuraad Zwolle. Meer dan 950 basisschoolkinderen zullen, in 39 voorstellingen, te gast zijn in Herberg ‘In den Groenen Pannenkoeck’.

milieuraad.jpg

In de herberg worden de kinderen ontvangen door Laurens, de zoon van de herbergier. Hij moet oppassen en afwassen maar heeft, samen met buurmeisje Mieke, eigenlijk meer zin in pannenkoeken bakken. Samen met Laurens en Mieke gaan de kinderen spelenderwijs aan de slag, daarbij afgewisseld met speciaal geschreven liedjes over voeding , gezondheid , natuur en milieu. Maar wàt als de vader van Laurens er achter komt dat er stiekem pannenkoeken zijn gebakken…?

Herberg In den Groenen Pannenkoeck is een beleeftheatervoorstelling van Milieuraad Zwolle, in samenwerking met Bureaujan. Het project richt zich op leerlingen uit groep 5, 6 en 7 van Zwolse basisscholen. De vorm is een theater waarin de kinderen naar hartenlust mee kunnen doen. Het theater is doorspekt met liedjes. De kinderen worden in een opdrachtencircuit begeleid door vrijwilligers en stagiaires van Landstede.

De voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door Hervormd Weeshuis, Landstede en gemeente Zwolle en vinden plaats in de thuisbasis van de Milieuraad: gebouw de Kruidwisch. Voor scholen uit het noorden van de stad zijn er de laatste week van april voorstellingen in wijkboerderij de Klooienberg. De Milieuraad kan nog vrijwilligers gebruiken voor de begeleiding van de voorstellingen. Belangstelling? Mail dan naar info@milieuraadzwolle.nl of bel 038 ‐ 498 26 18.

Artikel delen:

Reageer