Kinderen ‘wandelen voor water’

Zwolle – Op vrijdagmiddag deden circa 400 kinderen uit groep 7 en 8 van negen basisscholen uit Zwolle mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. Ze liepen 6 kilometer met 6 liter water in een rugzakje voor een drinkwater- en sanitatieproject in Zuid-Afrika. Een hoeveelheid en afstand vergelijkbaar met de portie waar hun waterhalende leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks mee lopen. Op die manier ervaarden zij een beetje de dagelijkse praktijk van kinderen daar.

waterloop_2.jpg

De opbrengst van Wandelen voor Water in Zwolle is bestemd voor een Aqua4all-project in Zuid-Afrika. Van dit geld worden waterleidingen en toiletvoorzieningen aangelegd bij een tiental scholen in de provincie Mpumalanga, in het stroomgebied van de Inkomati-rivier. Dit project draagt bij aan één van de doelstellingen van de Verenigde Naties, en wel dat in 2015 het aantal mensen zonder schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen gehalveerd moet zijn ten opzichte van 1990.

waterloop_4.jpg

De tocht werd geopend door het open draaien van een brandslang.

waterloop_5.jpg

waterloop_3.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Programma

De sponsorloop in Zwolle vond plaats op vrijdagmiddag 22 maart. Eddy Lammers, voorzitter van Rotaryclub Zwolle-IJsselland, en gedeputeerde Bert Boerman gaven samen om 12.50 uur het startsein op de productielocatie van Vitens. Na terugkeer lieten de kinderen met het meegebrachte water een immens waterorgel spelen. Aan het eind van het festijn overhandigde Eddy Lammers de cheque met het opgehaalde bedrag van

€ 35.000 euro (incl. diverse sponsorgelden en bijdrage Aqua for All) aan Hans de Jong, dagelijks bestuurslid van (mede-sponsor) Waterschap Groot Salland.

Aqua for All

Wandelen voor Water is een initiatief van de stichting Aqua for All en werd dit jaar voor de elfde keer gehouden. Altijd rond 22 maart, Wereldwaterdag. De Rotaryclub Zwolle IJsselland en het Waterschap Groot Salland organiseerden de sponsorloop in Zwolle voor de vierde keer. Het doel is tweeledig: kinderen bewuster maken van drinkwater- en sanitatieproblemen in de wereld én hiervoor geld inzamelen. In de aanloop naar de sponsorloop kregen de leerlingen een gastles van een deskundige over drinkwater en sanitatie in het algemeen en over de lokale situatie in Zuid-Afrika.

waterloop_1.jpg

waterloop_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer