Lotte van Beek wil het hoogst haalbare

Zwolle – De Zwolse schaatster Lotte van Beek (21) behaalde vrijdag op de 1.500 meter en in een mooie tijd van 1.58,03 minuten de zilveren medaille  bij de WK Afstanden in Sochi (Rusland). Een prachtige prestatie in haar carrière tot nu toe! Van Beek eindigde achter Ireen Wüst (1.55,38) op de tweede plaats. Derde werd Christine Nesbitt (1.58,07). Volgend jaar zijn de Olympische Spelen in hezelfde Sochi. De Zwolse wil dan het hoogst haalbare, goud!

Met een brede grijns op het gezicht stond Lotte van Beek de Nederlandse pers te woord. “Het doel was om podium te rijden en ik ben heel blij dat dat gelukt is. En de tweede plek is dan heel gaaf.” De ijsbaan in Sochi was in het voordeel van Van Beek. “Het was niet echt een goede race. Ik heb hem in de laatste ronde gered. En de zware omstandigheden hier passen wel bij mij. Je moet dan namelijk blijven schaatsen en dat is mijn kracht”, zei ze. “Ik ben niet echt sterk, maar ik moet het van mijn techniek hebben.” De tweede plek is in lijn met de prestaties die Van Beek al eerder deze winter heeft laten zien, vond ze.

“Ik ben het hele seizoen redelijk constant. Ik reed podium bij de eerste World Cup van het seizoen en kan het nu ook zo afsluiten”, stelde Van Beek vast. De enige dip die de pupil van Jan van Veen kende was tijdens de Essent ISU World Cup in Calgary, maar de week erna, bij de Essent ISU WK Sprint vond ze haar vorm terug. En dat terwijl ze daar niet echt in actie kwam.

Bron: schaatsen.nl

Artikel delen:

Reageer