Koude editie 55-plus Festival Vrij!

Zwolle – Op zaterdag werd in Doepark Nooterhof in Zwolle Festival Vrij! georganiseerd. Het nieuwe festival daagde 55-plussers uit om al hun zintuigen te gebruiken. De activiteiten werden door de koude weersomstandigheden binnen gehouden. Er was van alles te zien, horen, voelen en proeven. De activiteiten waren afgestemd op het thema ‘je bent nooit te oud om passie en ervaring te delen’. Het was er zaterdag redelijk druk.

vrij_2.jpg

Op het festival was van alles te beleven op verschillende gebieden, waaronder kunst, muziek, gezonde voeding en reizen. Daarnaast bood het festival activiteiten aan die de bezoekers hielpen ontdekken of zij zich als vrijwilliger willen inzetten en waar hun talenten, ambities en passie liggen. Eén van die activiteiten op het festival was de talentenworkshop, waarin de deelnemers konden ontdekken welke (verborgen) talenten ze hebben. Ook was er een talententest, waarmee je individueel je talenten en motivatie analyseerde. Daarnaast was er de Ideeëntafel, waaraan iedereen met een idee, initiatief of vraag plaats kon nemen om gezamenlijk te brainstormen. De Vrijwilligerscentrale Zwolle was samen met WijZ initiatiefnemer van het festival.

vrij_1.jpg

vrij_3.jpg

vrij_4.jpg

Via Lees verder nog een foto…

Gericht op 55-plussers

“55-plussers hebben veel ervaring waarmee ze anderen op weg kunnen helpen. Professionele ervaring, maar ook levenservaring. Het is leuk en waardevol om die ervaring te delen. Ook biedt vrijwilligerswerk mogelijkheden om je persoonlijk en professioneel nog verder te ontwikkelen”, zegt Debby Alberts van Vrijwilligerscentrale Zwolle. Hennie van ’t Riet van WijZ voegt hieraan toe: “Taken die bijvoorbeeld bij uitstek geschikt zijn voor 55-plussers zijn coachen, ondersteuning bieden aan organisaties of individuen, besturen, organiseren en adviseren.”

vrij_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer