Edon wint van Avereest

Zwolle – Zaterdagmiddag ontving Edon  Avereest. Onder gure weersomstandigheden werd het geen hoogstaande partij. Edon begon voortvarend en wist al na enkele minuten het net te vinden door Maikel Kroes die de 1-0 liet aantekenen. Omdat uw scribent van dienst nog op de fiets zat kon dit feit alleen waargenomen worden door het uitbundig gejuich van het Edonlegioen dat mij reeds van verre kwam aanwaaien. Of het hierdoor kwam dat Edon niet in zijn spel kwam of dat ze er te makkelijk over dachten zal een raadsel blijven. Feit is dat de vorm niet aanwezig was en dat Edon van geluk mocht spreken dat Avereest de eerste helft niet echt aandrong.
De tweede helft gaf een meer aanvallend Avereest te zien en het was aan de uitblinkende doelman Martijn Kist te danken dat het niet tot tegentreffers kwam. Doelman Kist moest bij 2 goede pogingen van Avereest gestrekt naar de hoek. Edon was niet bij machte het veldspel te verbeteren. Desondanks wist William van Oene ietwat geflatteerd de 2e treffer 1 minuut voor tijd op het scorebord te krijgen.

Desgevraagd wilde trainer Bart Ester van Avereest in zijn realistische analyse wel kwijt dat Avereest te voorzichtig de wedstrijd was ingegaan en Edon met te veel ontzag bestreden. In de 2e helft, nadat de schroom was, afgeworpen, ging Avereest meer op de aanval spelen en enkele doel kansen creëren. De nederlaag was niet verdiend en op grond van het spel was een gelijkspel zeker verdiend geweest.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Het uitbundig gejuich van het Edonlegioen deed bij het KNMI alle alarmbellen rinkelen, bang als men daar was van doen te hebben met een zeer zware aardbeving in de regio Zwolle.


    Maak melding

  2. Martijn Kist, die naam al lang niet gezien. Heb er mee op school gezeten, de basisschool. Daar wilde hij al altijd keepen. En nu is hij een uitblinker.

    Top!


    Maak melding

Reageer