Vuurvogel naar finale Nationaal Concours

Zwolle – Jeugdorkest de Vuurvogel uit Zwolle heeft de finale bereikt van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten. Van de negen jeugdsymfonieorkesten zijn er door de vakjury drie geselecteerd om het op 16 juni nogmaals tegen elkaar op te nemen in de Doelen in Rotterdam.
vuurvogel.jpg
Het jeugdsymfonieorkest heeft zich weten te onderscheiden door een “zeer goede vertolking” van het verplichte muziekwerk “Time Flies”, aldus componist Marco C. de Bruin van het verplichte werk. De componist liet in een persoonlijk bericht weten dat hij diep onder de indruk was van de eigenzinnige vertolking met theatrale toevoegingen die hij zelf niet had kunnen bedenken. Naast het verplichte werk speelde het jeugdorkest in de voorronde de “Akademische Festouverture” van Johannes Brahms en filmmuziek uit “The Rock”. In de finale zal elke finalist hetzelfde programma als in de voorronde laten horen.

Naast de Vuurvogel zijn het Twents Jeugdsymfonieorkest uit Hengelo en het Domstad Jeugdorkest uit Utrecht geselecteerd. De finale van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten wordt gehouden op zondagmiddag 16 juni in de Doelen in Rotterdam. Kijk ook op www.ncvj.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wat geweldig. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar ik weet dat jullie het dubbel en dwars verdiend hebben. Heel veel plezier en succes!!


    Maak melding

Reageer