WVF verliest van URK

Zwolle – Onder erbarmelijke omstandigheden, een gevoelstemperatuur van zo’n -8 graden en een schrale koude oostenwind moest gistermiddag worden aangetreden tegen Urk. WVF moest noodgedwongen vanwege blessures nogal wat aanpassingen doen. Zo zaten Jesse Betaze en Timon Beimers op de bank omdat ze geen 90 minuten konden spelen en was Hessel Berends afwezig vanwege een knieblessure . 
Wel was er de teugkeer van Marthijn van der Steege als Laatste man en was  zeer verrassend dat Gert jan van Limburg  in de basis begon als linkerspits. Richard Bouwmeester moest vanmiddag noodgedwongen in de spits spelen  en dat was geen succes. En dat lag niet aan Richard want die werd met name in de eerste helft niet van bespeelbare ballen voorzien.
Urk was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg en waar WVF last had van de wind leken de technisch vaardiger speler van Urk daar beter mee om te kunnen gaan. Urk kreeg dan ook de betere kansen en bezorgde de achterhoede van WVF  met name via de vleugelspelers Hessel Snoek en William de Boer handenvol werk en het was dat Urk deze kansen niet afmaakte en daardoor hoop mocht blijven houden. 

Toch kwam de voorsprong van Urk er en wel in 26e minuut. Het was Hessel Snoek die de bal over de verdediging van WVF legde en de zeer attente Jelle de Boer deze op sublieme wijze naast Wibo van Dijk in het doel legde. Deze voorsprong was verdiend want op dat moment was WVF nog niet bij machte geweest om ook maar een goede aanval op te zetten en daarmee in de buurt van het doel van Urk te komen. Het eerste moment dat Keeper Cornelis Kofferman handelend moest optreden was na ruim 35 minuten. Het was Gert Jan van Limburg die na een solo oprukte naar het Urker doel maar zijn schot in de korte hoek werd gepareerd door Doelman Kofferman. Urk kreeg nog meerdere kansen om de voorsprong te vergroten voor rust maar tot opluchting van WVF bleef de schade tot aan de rust beperkt tot 0-1 Na de rust zagen we plots een ander WVF. Nu met de wind gedeeltelijk mee kwamen er de eerste mogelijkheden en werd er druk op het Urker doel gezet. Dit resulteerde in een kopkans van Marthijn Pluim na een goede voorzet vanaf links door de jarige Richard Bouwmeester maar zijn kopbal miste de nodige kracht. Even later werd een goed schot van Rob Meijerink goed gestopt door doelman Kofferman en belande een schot van Sybren Poppen na een goedlopende aanval via Rob Meijerink En Richard Bouwmeester net naast het doel van Urk. WVF begon er weer meer in te geloven en het was dan ook wachten op de gelijkmaker. Het was Gert jan van Limburg die WVF met een vanaf links als voorzet bedoelde bal, maar door de wind over doelman Kofferman in het Urker doel belandde, op gelijke hoogte bracht. Urk raakte hierdoor toch lichterlijk in paniek en WVF kwam beter in de wedstrijd en begon beter te voetballen. Iedereen was dan ook verrast dat er in de 64e minuut door trainer Jan Jaap Kooistra 3 wissels werden toegepast. Anne Nijland, Timon Beimers en Jesse Betaze kwamen in het veld voor Gert jan van Limburg , Marthijn Pluim en Robbrt Jan Stals. Dit hadden we nog nooit eerder meegemaakt en helaas voor WVF pakten deze wissels dan ook verkeerd uit en verdween hiermee het voetballende vermogen uit de ploeg. Urk herpakte zich en waar WVF zoekende was, zocht Urk wederom de aanval en kreeg het weer de nodige kansen en het was dan ook niet verwonderlijk dat Urk in de 68e minuut op voorsprong kwam via Jelle de Boer. Daarna wist Wibo van Dijk nog enkele keren te redden maar kon niet voorkomen dat Urk vlak voor tijd via Reinier de Groene op 1-3 kwam. De 2-3 van Marthijn van der Steege in de laatste minuut kwam te laat om nog een puntje te kunnen pakken. Door de resultaten van de overige wedstrijden is WVF op de gevaarlijke plaats 12 terecht gekomen. De komende wedstrijden tegen KHC zaterdag 30 maart en Sparta Enschede op 2e paasdag zijn dan ook zeer belangrijk en cruciaal voor het verdere verloop voor deze competitie. Hopende dat we de paasdagen met zijn allen goed door mogen komen. Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer