Landstede Volleybal gaat voor kampioenschap

Zwolle – Landstede Volleybal kan volgende week zaterdag 30 maart in Zwolle kampioen van Nederland worden. Dit is mogelijk na het spelen van de vierde play-off finalewedstrijd voor het landskampioenschap tegen Abiant Lycurgus.

Na de verliespartij in eigen huis van zaterdag 23 maart stonden de mannen van Redbad Strikwerda voor de loodzware opdracht om een vijfde wedstrijd uit het vuur te slepen. Om dat te bereiken moest er in het hol van de leeuw gewonnen worden. Zo’n 1000 toeschouwers waren getuige van een geweldig spannende wedstrijd op hoog niveau. Uiteindelijk trok Landstede Volleybal de winst naar zich toe en wordt er op zaterdag 30 maart in eigen huis definitief gestreden voor de landstitel. Landstede Volleybal startte in een gewijzigde opstelling ten opzichte van de wedstrijd van zaterdag. Tijmen Laane, Ramon Martinez, Mark van Lenthe, Steven Eertman, Willem Maarten Heins, Roland Rademaker en Matteo Cacchiarelli kregen de voorkeur van Redbad Strikwerda. Deze keuze bleek niet onterecht, want de eerste set stond Landstede Volleybal eigenlijk de gehele set aan de goede kant van de score.  Op 23-24 kwam Stijn Held het veld in voor de service en met een ace haalde hij de set binnen.

Ook de tweede set verliep gelijk opgaand. Na een maximale voorsprong van 4 punten (12-16) kreeg Landstede Volleybal opnieuw een setpoint bij de stand 23-24. De service van Landstede werd verkeerd gepareerd door Abiant Lycurgus en dit foutje werd keihard afgestraft door Mark van Lenthe. In de derde set kwam Landstede Volleybal opnieuw op een voorsprong aan het eind van de set. Tijmen Laane serveerde drie punten achter elkaar waardoor een 19-17 achterstand werd omgezet in een 19-20 voorsprong. Helaas kon Landstede Volleybal deze voorsprong niet over de streep trekken en ging deze set met 25-22 naar de Groningers. De thuisploeg hield deze vorm vast en wist ook de vierde set binnen te slepen met minimaal verschil: 25-23. Het publiek maakte zich op voor de vijfde en beslissende set. Opnieuw waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd, maar Lycurgus knokte zich naar een 6-4 voorsprong. Coach Redbad Strikwerda vond het tijd voor een time-out en het spel van Lycurgus werd hierdoor ontregeld. Met een 7-8 voorsprong werd er van kant gewisseld en een aantal punten over een weer brachten de stand op 11-11. Met Roland Rademaker aan serve wist Landstede Volleybal uiteindelijk op setpoint te komen (11-14). Het eerste werd niet benut, maar bij de stand 12-14 wist Ramon Martinez het beslissende punt keihard binnen te slaan. Door deze overwinning is de strijd om het landskampioenschap nog niet beslist. Op zaterdag 30 maart wordt er om 20.00 uur gestreden om de titel in het Landstede Sportcentrum! Bron: landstede-volleybal.nl

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Mannen, gefeliciteerd! Na gisteravond had ik dit niet verwacht, moet ik eerlijk zeggen. Klasse! Kom op Zwolle, Groningen vandaag een uitverkochte hal, wij zaterdag ook een uitverkochte hal! Succes!


    Maak melding

Reageer