Zwolse basisscholen doen mee met Koningsspelen

Zwolle – De PvdA in Zwolle heeft het via mondelinge vragen voor elkaar gekregen dat dat alle Zwolse basisscholen meedoen aan de Koningsspelen en aan te sluiten bij de afsluiting van de Nationale Sportweek die op 26 april door Sportservice Zwolle al georganiseerd wordt.

Wethouder Piek erkent maandagavond tijdens de raadsvergadering dat de Koningsspelen een mooie gelegenheid is om alle basisschoolkinderen op 1 dag aan het sporten te krijgen. Hij heeft hierover overleg gehad met Sportservice en inmiddels zijn alle basisscholen aangeschreven om mee te doen aan de Koningsspelen. Vanuit Sportservice en de gemeente kan gepoogd worden de nodige accommodaties beschikbaar te stellen. Dat moet, als de spelen ook buiten kunnen plaatsvinden, lukken. De organisatie zullen de overige 27 scholen echter zelf ter hand moeten nemen. Sportservice heeft haar handen vol aan de geselecteerde 22 basisscholen. Onderdelen van de Koningsspelen zijn een gezond ontbijt, een gezamenlijk startschot en een sportdag. Per provincie maakt een delegatie van de school met de leukste en origineelste Koningsspelen kans op een persoonlijke ontmoeting met het Koninklijk Paar tijdens hun tour door de provincies in mei en juni.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De organisatie zullen de overige 27 scholen echter zelf ter hand moeten nemen. Sportservice heeft haar handen vol aan de geselecteerde 22 basisscholen.

    Op basis van welke criteria werden deze hiervoor geselecteerd dan?
    Zijn er voor de overige scholen die aan de koningspelen mee doen kosten aan verbonden?    Maak melding

Reageer