WVF neemt afscheid van Jan Jaap Kooistra

Zwolle – Voetbalvereniging WVF gaat de rest van het seizoen geen gebruik meer maken van de diensten van Jan Jaap Kooistra als trainer/coach van het eerste elftal. "De reden is dat er gedurende langere tijd geen wisselwerking meer is tussen de spelers en de trainer”, zegt voorzitter Anton Westenberg. 

“We hebben met betrokkenen gesproken om tot een positieve ommezwaai voor dit seizoen te komen. Iedereen, ook de begeleiding, heeft zich daarvoor ingezet. Maar we moeten helaas concluderen dat dat geen resultaat heeft gebracht. We hadden graag het seizoen in deze samenstelling afgemaakt, maar het heeft niet zo mogen zijn…” Niet optimaal Westenberg benadrukt dat het besluit niet is genomen op basis van de stand op de ranglijst. WVF staat twaalfde in de eerste klasse D. Westenberg: “Dat past ook niet bij WVF. Het heeft puur te maken met de samenwerking tussen spelers en coach. Deze was niet meer optimaal.”

WVF is inmiddels bezig om invulling te geven aan het trainerschap voor het resterende deel van het seizoen. De voetbalvereniging respecteert overigens het contract met Kooistra. Westenberg: “Ondanks alles wensen we Jan Jaap veel succes in de toekomst. Helaas heeft de samenwerking tussen Jan Jaap en WVF uiteindelijk niet gewerkt. Dat mogen we ons allemaal aanrekenen.”

Artikel delen:

Reageer