Het weer: zonnig en droog

Zwolle – Woensdagmorgen is het in het hele land zonnig en droog. In het oosten drijft ‘ s middags wat hoge bewolking binnen, maar de zon kan daar nog doorheen schijnen. Het wordt ongebveer 4 graden in de regio Zwolle. Er waait een stevige oostenwind waardoor het wat kouder aanvoelt. De komende avond en nacht lost de aanwezige bewolking weer op. De wind neemt wat af en het gaat licht vriezen.

26-03-2013_weerfoto__thorbeckelaan.jpg

Thorbeckelaan 

Donderdag komt er vrij veel bewolking voor, waardoor de zon het moeilijk krijgt. In de loop van de dag wordt de bewolking dik genoeg om een paar plaatselijke natte sneeuwbuitjes te veroorzaken. Het noordoosten maakt de grootste kans daarop. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind boven land en een vrij krachtige wind op de Wadden. Het wordt 3 graden in het noordwesten tot 5 of 6 in het zuidoosten. ’s Nachts blijft de kans op een licht sneeuwbuitje op de Wadden bestaan. Vrijdag krijgen we een herhaling van zetten. Vrij veel bewolking en vooral in de middag is in de noordoostelijke helft van het land kans op een lichte natte sneeuwbui. Met 4 tot lokaal 7 graden wordt het iets minder koud. Bovendien wordt de wind in een groot deel van het land zwak.

In het paasweekend verandert er weinig. We blijven gevoelig voor veel bewolking, maar de zon laat zich ook af en toe zien. ’s Middags is er kans op een paar plaatselijke winterse buitjes. Veel stelt het allemaal niet voor. De maxima liggen in het weekend rond een graad of 7. Volgende week lopen de maxima langzaam iets verder op. ’s Nachts blijft er kans op vorst. Normale temperaturen van 12 graden overdag en 4 ’s nachts zijn voorlopig niet in beeld. Veel neerslag wordt er niet verwacht.

Artikel delen: