Joop van Ommen stopt als voorzitter WRZV

Zwolle – Dinsdag heeft Joop van Ommen aangekondigd in de bestuursvergadering van de WRZV zaalvoetbalvereniging te stoppen als voorzitter van de WRZV zaalvoetbalvereniging. Zijn opvolger is Freddy Eikelboom (gemeenteraadslid en bestuurslid Vrienden van de Herberg).

wrzv_huldiging_1.jpg

Foto: Marcel Senz

Joop van Ommen is de grote drijfveer geweest en mede oprichter van de WRZV Zaalvoetbalvereniging, wat zijn oorsprong kent in de tijd van het “wilde”zaalvoetbal wat ooit in 1975 is begonnen in de IJsselhallen te Zwolle. Op 21 april 1978 is de Woensdag Recreatie Zaalvoetbal Vereniging opgericht. Wat ooit begon met een wedstrijd tussen de Taxi Boys en Ekkel Boys is uiteindelijk uitgegroeid onder de leiding van Joop van Ommen tot een vereniging met zo’n 70 zaalvoetbalteams, 19 G- Teams van WRZV de Boog en natuurlijk WRZV/ Acrogym. Dhr. van Ommen vindt, dat het na 35 jaar voorzitterschap de tijd is aangebroken om zijn “levenswerk” over te dragen aan zijn schoonzoon Freddy Eikelboom.

Joop heeft tijdens de bestuursvergadering vrijwilligers van het “eerste uur” Arie Scheffer (34 jaar vrijwilliger) en Okke Koning (35 jaar vrijwilliger) bedankt voor de ondersteuning en de samenwerking in al die jaren. Ook heeft Joop aangegeven: “te verwachten dat beide heren ook de nieuwe bestuursvoorzitter Eikelboom blijven ondersteunen met het dankbare en belangrijke werk wat zijn afgelopen jaren hebben verricht voor de WRZV Zaalvoetbalvereniging”. Joop van Ommen is en blijft directeur van de WRZV Hallen te Zwolle. 

De nieuwe voorzitter Freddy Eikelboom is niet geheel onbekend in de Zwolse voetbalwereld. Hij heeft in zijn jeugd jarenlang gevoetbald bij Zwolsche Boys en ook jarenlang deelgenomen in verschillende zaalvoetbalteams van de WRZV competitie. De afgelopen jaren en nu nog steeds is hij lid van de gemeenteraad van Zwolle en daarnaast sociaal- maatschappelijk betrokken bij de Stichting Vrienden van de Herberg. Eikelboom is getrouwd met Jacqueline de dochter van Joop van Ommen en samen hebben zij drie kinderen. 
Eikelboom heeft uitgesproken de WRZV Zaalvoetbalvereniging te willen leiden naar het “gouden jubileum” en heeft de ambitie uitgesproken om ook de jeugd weer toe te laten treden in toernooiverband en eventueel later ook net als in de eind jaren 80 in competitieverband. Ook wil hij graag andere recreatieve avonden organiseren onder de vlag van WRZV. Hierbij valt te denken aan Darts, Volleybal, kaart en of Bingoavonden. Kortom uitdagingen genoeg om de Zaalvoetbalvereniging WRZV verder te laten groeien in de komende jaren.
Artikel delen:
Reacties 44
 1. Zijn opvolger is Freddy Eikelboom (gemeenteraadslid en bestuurslid Vrienden van de Herberg).

  Om het lijstje volledig te maken….. is Eikelboom ook niet de schoonzoon van Van Ommen?


  ⚠️ Meld

 2. Oeps, ik zie nu dat mijn opmerking ook in het persbericht staat! Heb het waarschijnlijk niet goed gelezen!

  Bericht als niet verzonden beschouwen aub! 🙂


  ⚠️ Meld

 3. Geweldig werk verricht door Joop! Een man met een enorm sociaal hart!
  Er kunnen niet genoeg van deze mensen zijn! Geweldig!


  ⚠️ Meld

 4. ach hoge bomen vangen veel wind. Zal Joop zijn reet roesten wat iedereen van hem vind incl pieterse. Ondertussen zet hij zich wel in om dat groepje mensen waar weinig zich nog om bekommeren.


  ⚠️ Meld

 5. Nou, nou wat een negatieve reacties, respect voor deze man die mensen aan de onderkant van de samenleving perspectief probeert te bieden. Willembroeder en Pieterse; wat doen julie vrijwillig voor onze samenleving om hem mooier te maken? Ik weet het antwoord al; NIETS, maar wel hier lekker roeptoeteren, wees er maar trots op.


  ⚠️ Meld

 6. Stadshagenees, helemaal mee eens. In deze wereld loopt niet alles “vlekkeloos”, soms is er belangen verstrengeling, maar dat getetter van sommige mensen…..Oh ja (helaas) moet je soms media “gebruiken” en wat “netwerken” om dingen op z’n plaats te krijgen. Tja…mensen welkom in de echte wereld!


  ⚠️ Meld

 7. Jopie, bedankt! Heb jaren met veel plezier gevoetbald in de WRZV hallen.

  Laat iedereen maar lekker lullen in hun reacties, allemaal jaloezie!

  Respect voor wat je de afgelopen decennia hebt neergezet daar!


  ⚠️ Meld

 8. Kansloze reactie van je stadshagenees, ook ik werk in een vrijwillig vrijwillig kader met kansarme gezinnen. Maar mij zie je niet verschijnen om de haverklap met een ‘zielig’ gezin in de krant omdat ik mijzelf niet voorop stel. Bij joop is dat net omgekeerd, hij plaatst zichzelf voorop en zoekt daar het ‘zielige’ gezin bij uit en scoort. En het ‘zielige gezin’ ach die komt geen stap verder, maar sowat jopie staat weer in de krant.
  Ga je nu weer zomaar wat roeptoeteren stadshagenees?  ⚠️ Meld

 9. Ik ben geen (zaal)voetballer, ook geen liefhebber ervan, maar dat terzijde, maar als ik een spreekwoordelijk pet op had gehad, had ik hem afgenomen.

  Ik heb veel respect voor mensen die zulke initiatieven op touw weten te zetten en zich om de minder bedeelden bekommert, net zolang tot ze weer ‘on track’ gezet zijn. En 35 (!) jaar voorzitterschap?! Wat een tijd! Hulde!


  ⚠️ Meld

 10. WillemBroeder, zo is het nu eenmaal verdeeld in deze maatschappij, er zijn mensen die zich willen profileren via de media en toch veel goeds doen voor anderen, er zijn mensen die hetzelfde doen maar dan “in de luwte”. Kies wat bij je past, zou ik zeggen, de win-win situatie. Een ding, doe vooral niet zo zuur, daar zit niemand op te wachten.


  ⚠️ Meld

 11. Bart2, wat maakt dat uit of hij in een mercedes rijdt? Hij doet goed werk voor mensen die in de sores zitten. Ik zal je ook meteen vertellen dat het werken in die sector absoluut geen vetpot is in vergelijking met dehoeveelheid werk. Het valt me wel op dat je voornamelijk dingen post om mensen zwart te maken, dan vooral mensen die zich bezig houden met maatschappelijke aangelegenheden. Wees toch eens wat positiever: volgens mij heb jij het helemaal niet slecht, toon je dan eens wat tevredener…


  ⚠️ Meld

 12. @Bart2:
  Joop van Ommen is en blijft directeur van de WRZV Hallen te Zwolle.

  Dat levert hem neem ik aan voldoende centen op om een Mercedes te rijden. Heck een goede vriend van mij werkt in de fabriek en rijdt Mercedes…


  ⚠️ Meld

 13. Niks mis met een Mercedes, ik heb een dieseltje van 8 jaar bijna 9 jaar oud en 266000 op de teller, en iedereen maar deken dat ik rijk ben, t ding levert nauwelijks meer wat op maar rijdt als n zonnetje! Joop mag van mij in een Mercedes rijden wat ie wil.


  ⚠️ Meld

 14. In een “Mercedes rijden” schijnt hier voor sommige mensen “heel wat” te zijn….tjonge, tjonge….ik rij op een “Rih” en doe ook nog onbetaald vrijwilligerswerk. Laat iedereen vrij hierin!


  ⚠️ Meld

 15. precies Bart2 zo is het als je zegt dikke Mercedes rijden en zich goed voordoen bij de mindere maar ondertussen worden ze er zelf rijker van .Dat had joop niet bereikt als hij taxichauffeur was gebleven.Ken ze al vanuit de Bilitonstraat bij zijn ouders vader liep altijd op de houten balken bij de houthandel op de katwolderweg dus weet waar over ik het heb.Nu de schoonzoon aan het roer van een gesubsideerd bedrijf dat alleen door familie bestierd wordt


  ⚠️ Meld

 16. Tjongejonge, juist omdat hij zulk goed werk doet mag hij voor mij in een Mercedes rijden, maar Bartje, WillemBroeder en Pieters denken jullie nu werkelijk dat die Mercedes is betaald door die daklozenopvang. Hoe kleinzielig kun je zijn? Als jullie niks zinnigs te melden hebben reageer dan niet op dit artikel, ik lees alleen maar onzin/onvrede en een diepgewortelde frustratie in jullie bijdragen. Daar is maar 1 woord voor; Zielig!


  ⚠️ Meld

 17. Inderdaad Pieters. Je moet de familie en de situatie net wat beter kennen.

  In de vorige eeuw werd er al schande over gesproken. Zo oud is dit verhaal al en meer een begrip: wrzv directeur in een Mercedes.

  En dat heeft hij zo lang vol kunnen houden door mensen die reageren zoals bovenstaande. En blijkbaar kennen ze het Zwolsche begrip niet…  ⚠️ Meld

 18. Blijkbaar ken jij het breder begrip niet bart2. De wereld is groter dan zwolle alleen. Maar ik begrijp dat je spijkers op laag water blijft zoeken voor je gevecht met de wereld?


  ⚠️ Meld

 19. Weer erg schunnige reacties van jaloerse mensen. Natrappen noem ik dat. En die mercedus nou ik ken er zat hoor, is die mensen hun hobbuy zetten ze alles voor aan kant, mag het? Van mij wel!


  ⚠️ Meld

 20. Schijnt nogal big business te zijn. Stichting opzetten voor de maatschappij, subsidie ontvangen en de directeur van de stichting wordt er rijker van.

  Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, onderstaand de salarissen van een aantal directeur goede doelen maar ik denk niet dat die voor de heer Van Ommen geldt.

  Unicef
  Jan Bouke Wijbrandi (alg. dir.) ?? 154.106
  I.A. Visscher (operat. dir.) ?? 143.576

  Wereld Natuur Fonds
  Johan van de Gronden ?? 153.899

  Nierstichting
  Tom Ostroom ?? 152.232

  KWF Kankerbestrijding
  M.T. Rudolphie (algemeen dir.) ?? 110.672
  G. Boerrigter (waarnemend dir.) ?? 49.234  ⚠️ Meld

 21. Wat een vervelende reactie’s van enkelen hier. Waarom iemand die boven het maaiveld komt zo neerhalen Joop zal vast dingen “fout”hebben gedaan. Wie niet.
  Maar ik vind wat hij zover ik het kan beoordelen grote klasse.:)


  ⚠️ Meld

 22. Bart moppert op buitenlanders, de EU en nu weer op Joop van Ommen. Maak wat van je leven man en stop met jaloezie, afgunst en angst voor het onbekende. Je zeurt werkelijk overal over. Wat gaat er wel goed?


  ⚠️ Meld

 23. Oh jee, de directeur van een sportzalencomplex kan een Mercedes betalen, dan MOET er wel iets niet in de haak zijn.” Kom op man! Echt? Horen jullie jezelf?  ⚠️ Meld

 24. Ik vind een Mercedes voor Joop ook maar niks. Die man heeft zoveel meer verdiend! Ja, je onderneemt actie. Soms gaat het fout, meestal gaat het goed. Joop heeft zijn sporen verdiend.
  En de mensen die hun kop nooit boven het maaiveld hebben uitgestoken laten die maar Opel gaan rijden. (Wel tweedehands natuurlijk.)

  En ja, ik ken ook mensen als Willem Broeder. Ook zonder deze mensen kunnen we niet. Alle respect voor hen.


  ⚠️ Meld

 25. Voor zover ik dat weet heeft weldoener Van Ommen naast zijn voorzitterschap en directeur zijn van de WRZV een handelsonderneming. Het staat iemand vrij om geld te verdienen, of niet dan?


  ⚠️ Meld

 26. wat een zielige negatieve en jaloerse reacties toch…….ik heb vanaf het begin zaalvoetbal gespeeld in de WRZV hallen in de tijd dat de KNVB er een zooitje van maakte in de Stilo hal.
  Ik heb er altijd met veel plezier gespeeld, het was een goed opgezette competitie.
  Dus iedereen kan wel commentaar leveren maar Jopie heeft dit toch wel mooi voor elkaar gekregen.

  Dus Joop……..BEDANKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(en geniet ervan:))


  ⚠️ Meld

 27. Een beetje lezen kan ook geen kwaad. Joop BLIJFT directeur van de WRZV, maar stopt dus met het voorzitter zijn van de sportvereniging.


  ⚠️ Meld

 28. Wat een domme reacties. Dit gaat idd over een voorzitter van een sportvereniging die afscheid neemt. Zijn schoonzoon gaat verder met de vereniging van o.a. G-voetbal. Dit gaat NIET over geld of zaken.


  ⚠️ Meld

 29. Sommigen hebben echt geen leven zeg. Beetje afgeven op iemand die een Mercedes rijdt van tig jaar oud. Kijk voor de grap eens wat zoiets nu zou kosten, je zou je rot schamen. Als je zelf niets bereikt hebt in het leven kun je er voor kiezen afgunstig te worden. Alleen zegt dat dan alleen maar iets over jou.


  ⚠️ Meld

 30. Berkum en HFC Storica sterk in de zaal

  Gepubliceerd op SportiefZwolle vrijdag 27 december 2013 om 23:36

  Berkum en HFC Storica zijn vrijdagavond prima begonnen aan het jaarlijkse Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi in de WRZV-hallen. In poule B behaalden beide ploegen zeven punten (twee punten per zege), waardoor een plaats in de halve finales ze bijna niet meer kan ontgaan. In poule A is Dieze West na de eerste avond koploper, gevolgd door Edon, SVI en Ulu Spor.

  De openingswedstrijd van poule A betekende vrijdagavond direct spektakel. Dieze West nam het in de Koos Alberts-hal op tegen Edon, dat op het veld een klasse lager acteert dan Dieze West. In de zaal bleek het verschil echter nihil, ternauwernood kwam Dieze tot een 4-3 overwinning. In het verdere verloop van de avond bleek Dieze West een sterke ploeg in poule A, alleen SVI wist een punt af te snoepen van de zondag tweedeklasser: 2-2. Opvallend waren in diezelfde poule de prestaties van vijfdeklasser Ulu Spor. De ploeg liet bij vlagen mooie dingen zien, klopte Zwolsche Boys met liefst 6-0 en kwam tot een puntentotaal van vijf.

  Op voorhand leek de andere poule sterker, met onder andere hoofdklasser Berkum, eersteklasser WVF en tweedeklasser Be Quick ??28. Berkum behaalde zeven punten uit de eerste vier wedstrijden, het moest alleen een punt afstaan aan HFC Storica. Die ploeg kwam eveneens tot zeven punten, waardoor de strijd in deze groep al beslist lijkt. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong van de twee koplopers drie punten, WVF is met vier punten de nummer drie. Voor CSV ??28 en SV Zwolle lijkt het verhaal na de groepsfase afgelopen, zij kwamen niet verder dan twee keer een gelijkspel.

  Zaterdagmiddag wordt het toernooi hervat met de laatste groepswedstrijden. Vooral in poule A kunnen die laatste wedstrijden nog van groot belang zijn, want er zijn nog vier ploegen in de race voor een plek in de halve finales. Ulu Spor en SVI azen met vijf verzamelde punten nog op plaatsing, dit in het kielzog van Edon en Dieze West. Die ploegen behaalden respectievelijk zeven en zes punten. De laatste groepswedstrijden beginnen zaterdag in de WRZV-hallen om 14.00 uur, de halve finales vangen aan om 16.00 uur. De grote finale staat gepland om 17.00 uur.  ⚠️ Meld

 31. Voor degenen die niet verder komen dan afgeven over het bezit hebben van een auto,zou ik het advies willen geven onderstaande link eens zorgvuldig te lezen.Denk dat ze dan met het schaamrood op hun kaken hun eigen in mijn ogen schaamteloze en kortzichtige reacties lezen.

  http://www.vriendenvandeherberg.nl/Van het Putje tot De Herberg.pdf:)


  ⚠️ Meld

Reageer