Het weer: fris

Zwolle – Donderdagmorgen komt de zon op diverse plaatsen nog even goed uit de verf. De bewolking neemt echter snel toe en in de middag kan er zelfs een licht sneeuwbuitje vallen. Het kan dan zomaar een echte ‘witte donderdag’ worden. Er waait een noordoostenwind, kracht 2 tot 4 en kracht 5 in het Waddengebied. Het wordt slechts 2 tot 4 graden. 

27-03-2013_weerfoto_omgeving_terpelkwijkpark.jpg

Omgeving Ter Pelkwijkpark

Goede Vrijdag krijgen we een herhaling van zetten. Vrij veel bewolking en vooral in de middag is in de noordoostelijke helft van het land kans op een lichte natte sneeuwbui. Met 4 tot lokaal 7 graden wordt het iets minder koud. Bovendien wordt de wind in een groot deel van het land zwak. In het paasweekend verandert weinig. We blijven gevoelig voor veel bewolking, maar de zon laat zich ook af en toe zien. ’s Middags is kans op een paar plaatselijke winterse buitjes. Veel stelt het allemaal niet voor. De maxima liggen in het weekend rond een graad of 7.

Volgende week lopen de maxima langzaam iets verder op. ’s Nachts blijft er kans op vorst. Normale temperaturen van 12 graden overdag en 4 ’s nachts zijn voorlopig niet in beeld. Veel neerslag wordt niet verwacht.

Artikel delen: