Doe het Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – Het museumweekend, zaterdag 6 en zondag 7 april, heeft dit jaar als thema Doe een museum. Het Stedelijk Museum Zwolle heeft voor dit weekend een afwisselend programma samengesteld. Kom in het museumweekend het Stedelijk Museum Zwolle doen! 

Op zaterdag 6 april heeft het museum de volmaakte keukenmeid over de vloer. Die dag maakt zij in de historische keuken van het Drostenhuis huismiddeltjes die u kunt uitproberen en een drankje dat u mag proeven. Die middeltjes en het drankje staan in een 18e-eeuws boekje, getiteld De volmaakte Hollandse keukenmeid uit 1742, waarin allerlei nuttige tips en recepten staan. Neem een kijkje in onze keuken en waan u bijna 300 jaar terug in de tijd. Op zondag 7 april worden er drie rondleidingen door het Drostenhuis gegeven. Ook al heeft u al eens door het Drostenhuis gedwaald, deze zondag krijgt u allerlei informatie die misschien toch weer nieuw voor u is. Iedere rondleiding duurt een uur. Ze starten om 11.30 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

Naast de rondleidingen wordt er zondag door de studenten van pianist Steven Faber een muzikale interpretatie gegeven. Zij laten zich voor deze interpretatie inspireren door schilderijen uit de collectie van het Stedelijk Museum Zwolle. 

Bestaande composities worden gekoppeld aan schilderijen uit de expositie Pronken!, De millenniumdoelen in de geschiedenis van Zwolle en Topstukken. Voorafgaand aan het concert zullen de studenten hun keuzes toelichten. Er worden composities van onder andere Ravel, Satie en Röhner gespeeld. Deze muzikale interpretatie begint om 15.00 uur. 
In het kader van het museumweekend is de toegang tijdens beide dagen slechts € 1,-. Doe het Stedelijk Museum Zwolle tijdens het museumweekend van 6 en 7 april.
Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.