Zwolse scholieren voetballen voor Mission Olympic

Zwolle – Uit Zwolle en omstreken zullen ongeveer 450 leerlingen deelnemen aan de regionale finales van Mission Olympic. De regionale finales in Zwolle zullen plaatsvinden op de terreinen van Berkum en Be Quick ‘28. 

De dag zal geopend worden door wethouder Piek, gepresenteerd worden door Peter Vader, tevens stadionspreker van PEC Zwolle en de muziek zal verzorgd worden door DJ Danny van der Vegt. Op donderdag 11 april aanstaande zullen scholieren van 10 verschillende scholen de strijd met elkaar aangaan om een finale plek in ‘The School Final’ te bemachtigen. De deelnemers zijn tussen de 12 en 19 jaar oud en zullen strijden in de sportdiscipline voetbal. De regionale kampioenen plaatsen zich voor de nationale finale ‘Mission Olympic The School Final’ op 31 mei 2013 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Mission Olympic 

Mission Olympic, een initiatief van KVLO, NOC*NSF en Coca Cola, is de grootste schoolsportcompetitie in Nederland. Er nemen ongeveer 300 scholen deel aan dit toernooi en er worden finales gespeeld in 20 verschillende sportdisciplines. Daarnaast hebben in de afgelopen jaren onder andere Prins Willem Alexander, Ali B en Epke Zonderland hun bijdrage geleverd. 
Regionale finales 
Om naar het Amsterdam Olympisch Stadion te mogen moeten de teams zich eerst kwalificeren in regionale finales. In Zwolle worden de regionale finales van zowel veldvoetbal meisjes als veldvoetbal jongens gespeeld. De wedstrijden zullen gespeeld worden tussen 09.30 en 14.30 uur. Om 09.10 zal wethouder Piek samen met Peter vader de dag openen. Vanaf 13.30 zal de muziek verzorgd worden door DJ Danny van der Vegt en om 14.30 zal Peter Vader de dag sluiten met een prijsuitreiking.
Artikel delen:

Reageer