Vierde wijkteam voor Icare

Zwolle – De wijkteams van Icare Verpleging en Verzorging werken lokaal en wijkgericht, ook in Zwolle. In de wijk Zwolle-Zuid werkte Icare al met drie wijkgerichte teams. Hier is nu een vierde wijkteam bijgekomen om nog beter in te spelen op wensen en behoeften van de klant. De start van het nieuwe team werd ingeluid met een paasattentie voor de klanten. 

nieuwe_wijkteam_zwolle_zuid.jpg

Eigen foto

De verpleegkundigen en verzorgenden van het wijkteam trokken de wijk in en verrasten hun klanten met een kleine paaslekkernij. Deze attentie ging vergezeld van een bereikbaarheidskaartje met foto van het nieuwe team. Annegreet Reekers en Seth Hofstra, wijkverpleegkundigen bij Icare Zwolle-Zuid, leggen uit: “We werkten al met wijkgerichte teams in deze wijken, maar omdat er nieuwe klanten zijn bijgekomen zijn we van drie naar vier teams gegaan. Door de vier kleine teams blijven we in staat de zorgverlening aan onze klanten zoveel mogelijk met dezelfde medewerkers te realiseren. Niet steeds verschillende mensen over de vloer, dat geeft een stukje rust. Ook blijven lijnen met andere zorgverleners kort, waardoor er flexibel en snel ingespeeld kan worden op de zorgbehoefte van de klant.”

De wijkteams van Icare bieden zorg aan mensen die dat nodig hebben zodat zij zo lang mogelijk, zo zelfstandig mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Elk wijkteam levert een compleet aanbod van zorg (zoals nachtzorg en zorg in de laatste levensfase) en de teams werken nauw samen met andere zorgaanbieders in de wijk, denk hierbij aan de huisarts en apotheek.

Artikel delen:

Reageer