Streekmarkt opent seizoen Doepark Nooterhof

Zwolle – De Streekmarkt De Smaak van Zwolle van zondag 7 april a.s. is de min of meer officiële opening van het seizoen bij Doepark Nooterhof. Voor het derde jaar op rij organiseert Slow Food Zwolle in samenwerking met Doepark Nooterhof dit jaar weer drie streekmarkten, waarvan dit de eerste is.

16_april_2011-35.jpg

De Streekmarkt van 7 april heeft al meteen meer dan 30 deelnemers. Dit zijn producenten en leveranciers van streekproducten, die gevestigd zijn in een straal van circa 30 kilometer rondom Zwolle. Hiermee is deze streekmarkt dus ook echt een markt van de streek. Bezoekers aan de gratis toegankelijke markt, kunnen proeven en kopen bij wijnboeren en wijnhandelaren, kaasboerderijen, een palingkwekerij, groente- en fruitkwekers en groenteboeren, ambachtelijke bakkers, bierbrouwerijen, biologische winkels en een kruidenkraam. Daarnaast staan er ook kramen met cadeauartikelen en kunt u zich laten informeren bij de stands van Frion, Geologische Vereniging Zwolle, SlowFood Zwolle en IVN Afdeling Zwolle.

Studenten van Landstede verzorgen activiteiten voor de allerkleinsten, zodat de ouders rustig de markt kunnen bezoeken.

De Streekmarkt is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. In verband met de beperkte parkeerruimte verzoekt de organisatie bezoekers zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Locatie: Doepark Nooterhof, Goertjesweg 5, 8013 PA ZWOLLE, www.doeparknooterhof.nl

Over de organisatoren:

Doepark Nooterhof

Doepark Nooterhof is de afgelopen jaren een populaire plek geworden bij de Zwollenaar. Het park staat in het teken van duurzaamheid, en dat komt onder andere terug in de vele biologische en streekproducten die in het Theehuis Earthship op de kaart staan. Kinderen kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin of met de onlangs gepresenteerde speurtocht van de Milieuraad en IVN Zwolle e.o.. Doepark Nooterhof is onderdeel van Landstede.

Slow Food Zwolle

Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten. Zij geloven in het recht op het genieten, in eten met een goede smaak die wortelt in de gastronomische traditie. De organisatie zet zich in voor een voedselproductie waarin rekening wordt gehouden met het welzijn van het milieu, de planten, de dieren en onze eigen gezondheid. Zij vinden dat de voedselproducenten daarvoor een redelijke prijs betaald moeten krijgen. Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden. De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek. Met diverse evenementen, workshops, kook bijeenkomsten, werkgroepen en huis bijeenkomsten proberen wij onze Zwolse leden van dienst te zijn.

Artikel delen:

Reageer