Badmintonbond keurt naam BC Zwolle af

Zwolle – Badminton Nederland, de nationale badmintonbond, keurt de 21 maart feestelijk gepresenteerde fusienaam BC Zwolle  af omdat er al een badmintonclub met een vergelijkbare naam (Zwolse Badminton Club ZBC) in Zwolle actief is. Dat bevestigt donderdagmiddag een communicatiemedewerker aan Weblog Zwolle. BC Zwolle, de fusieclub van BC Netwerk en BC Aalanden, presenteerde recent hun nieuwe logo en shirts. Dat lijkt nu voor niets te zijn geweest.

Voorzitter van BC Netwerk, Mark van Gurp, is overvallen door het nieuws van de Badmintonbond. Hij weet pas sinds woensdag dat de bond de naam BC Zwolle wil annuleren. Wat hem betreft gaat de kersverse Zwolse badminton vereniging in het verweer. Hij is benieuwd naar de argumenten van de nationale bond. "We laten het er zeker niet bij zitten". Komende zaterdag moet er nog op sportief vlak met alle Zwolse badminton verenigingen worden samengewerkt voor het jaarlijkse Badminton Toernooi Zwolle. Van Gurp verwacht volgende week een vergadering met het bestuur van BC Zwolle te hebben. Dan pas zal er besloten worden wat te gaan doen met deze tegenvaller.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wedden, dat de stentor morgen ook met dit nieuws komt 😛 Dat de weblog exclusieve nieuwtjes heeft kunnen ze niet tegen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.