Kraanwaterproject slaat aan

Zwolle – De acties “Slokje Grachtenwater” en “Rood, Blauw, of Kraanwater” van de campagne Upgraden.nu hebben veel steun opgeleverd voor drinkwaterprojecten van Join the Pipe. En dat is goed nieuws vindt Upgraden, " want schoon drinkwater dat bij ons zo uit de kraan komt is voor heel veel mensen helemaal niet zo vanzelfsprekend" . Donderdag is bekend geworden dat 3 restaurants (BaiYok, de Atlas en het Wijnhuis) kraanwater blijven schenken voor drinkwaterprojecten van Join the Pipe. 

grachtwater.jpg

De verwachting is dat de Zwolse restaurants hierdoor minimaal 2 watertappunten in Afrika en Azië bij elkaar kunnen sparen dit jaar. Ook de Upgrade “Slokje Grachtenwater” was een groot succes. Maar liefst 177 mensen durfden het aan om een slokje uit de gracht te proeven. Natuurlijk wel nadat het eerst gezuiverd was door studenten van Windesheim. Zie ook het filmpje op http://www.upgraden.nu/node/1060 waarin o.a. wethouder Dannenberg uitlegt waarom hij dit project een warm hart toedraagt. Voor de 177 proevers maakt de campagne Upgraden.nu 177 euro over voor drinkwaterprojecten van Join the Pipe.

De twee Upgrades zijn acties van de campagne Upgraden.nu. Upgrades zijn korte, krachtige acties waarmee jongeren een bijdrage leveren aan een betere wereld. Zie ook www.upgraden.nu.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer