Groene Welle doet mee aan Duchenne Heroes

Een team van zes medewerkers van De Groene Welle uit Zwolle en Hardenberg doet mee aan de uitdagende en intensieve mountainbiketocht Duchenne Heroes. Het team legt van 16 tot 22 september 2007 in zeven dagen 700 km af en komt daarbij door vier landen. De collega’s gaan de uitdaging aan om deze tocht te mountainbiken voor het goede doel en is nog op zoek naar sponsors. Op woensdag 4 juli, tijdens een personeelsdag op landgoed Zwieseborg in Loozen, zal schaatser en zanger Erik Hulsebosch het team dat de zware tocht gaat rijden, voorstellen aan hun collega’s. Erik Hulsebosch zal tevens een ludieke veiling leiden voor de medewerkers van De Groene Welle.
Doel van Duchenne Heroes is om een half miljoen euro bij elkaar te brengen voor nieuw wetenschappelijk onderzoek naar de Ziekte van Duchenne. Duchenne is een zeer ernstige, erfelijke ziekte, bij voornamelijk jongetjes. De een na de andere spierfunctie valt weg en de meesten kunnen als ze een jaar of tien zijn niet meer lopen. De ziekte tast ook de hartspier en de spieren voor de ademhaling aan, waardoor de patiënten vaak al rond hun twintigste jaar sterven. Nieuw, baanbrekend onderzoek is mogelijk, mits er voldoende geld is. 

Duchenne Heroes is een initiatief om door een zware mountainbiketocht snel veel geld in te zamelen om het onderzoek naar de Ziekte van Duchenne mogelijk te maken. De Heroes zorgen zelf voor sponsors. Elke deelnemer zamelt minimaal ?2500,- in voor het goede doel. Het zeskoppige team van De Groene Welle heeft reeds enkele bedrijven benaderd en ook is een beroep gedaan op collega’s.
Het  team heeft als gezamenlijk doel de sportieve uitdaging aan te gaan voor het goede doel. Daarnaast heeft ieder teamlid zijn persoonlijke motivatie om de loodzware toch te rijden. Omdat het team in het onderwijs werkzaam is, is de grootste drijfveer om mee te doen de kinderen en hun toekomst. Niet eerder nam een team van docenten van verschillende afdelingen en locaties van De Groene Welle een dergelijk initiatief op zich. Het team kan nog steeds gesponsord worden. Alle bedragen groot en klein zijn welkom. Op de website van de school staat meer informatie over de sponsormogelijkheden.

Artikel delen:

Reageer