Schilderij voor kinderafdeling Isala Klinieken

Zwolle – Twee leerlingen van het Greijdanus College in Zwolle hebben een bijzonder schilderij cadeau gegeven aan de kinderafdeling van het Isala ziekenhuis. Emma den Hertog en Lyanne van Bodegom lieten kinderen van basisscholen in de Zwolse wijk Stadshagen een groot kunstwerk maken. Het resultaat komt uiteindelijk te hangen in de nieuwbouw van Isala. Ze bedachten dit project voor het sectorwerkstuk van de opleiding theoretische leerweg. Vandaag was de presentatie voor ouders en leerkrachten.

29-03-2013_-_schilderij_voor_isala_1.jpg
Foto: ingezonden 

Het idee begon met een muurschildering. Hierdoor geïnspireerd kregen Emma en Lyanne het idee om zoiets te doen voor de kinderafdeling van het ziekenhuis. “We wilden graag iets voor iemand anders betekenen. Ondanks dat we zelf bijna nooit in het ziekenhuis komen, dachten we dat het leuk zou zijn om de kinderen hier op te vrolijken met een schilderij.” Emma en Lyanne hebben een duidelijke filosofie achter het kunstwerk: “Het is een cadeau van kinderen voor kinderen. Basisschoolleerlingen van de groepen vier tot en met acht die samen een kunstwerk maken voor leeftijdsgenoten. Het schilderij is een tweeluik waarop we het thema dromen verbeelden. Dit verwijst naar de dromen die een kind in het ziekenhuis kan hebben.” De leerlingen hebben veel moeten regelen; van gesprekken met directeuren tot de kinderen helpen met schilderen. “Het mooie was dat overal waar we kwamen enthousiast werd gereageerd. Uiteindelijk kregen we goedkeuring van het ziekenhuis, de directeuren van basisscholen en we hebben zelfs sponsors voor het materiaal gevonden. We vinden het nog steeds bijzonder dat je dit als zestienjarige kan bereiken.”

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Wat een geweldig leuk initiatief! Complimenten!
  Emma, ik ken je nog van “vroeger”, toen je nog “even ” op de hockey zat! Leuk om je zo op deze manier terug te zien! Het ga je goed (maar dat zal zeker goedkomen, gezien je maatschappelijke betrokkenheid).

  Groeten van Marion
  ZMHC, nu HC Zwolle


  Maak melding

 2. Hey Marion,
  leuk je weer terug te lezen op Weblog Zwolle.
  Ken je nog het 1e van ZMHC.
  Nog altijd bij het notarieel ?
  Leuk al die oude contacten hier en ook een mooi iniiatief van Emma en Lianne !


  Maak melding

Reageer