Vrijwilligers aan de slag in natuur&landschap

Zwolle – In het kader van het programma Groen en Doen heeft Landschap Overijssel vier nieuwe vrijwilligersgroepen voorzien van veiligheidsmiddelen als helmen, handschoenen en kniebeschermers. Zo kunnen o.a. de Hoogstambrigade Harculo (Zwolle) en Natuurwerkgroep Gerenlanden Oost (Zwolle) veilig aan de slag in natuur&landschap. 

natuur.jpg

In het seizoen 2012-2013 heeft Landschap Overijssel deze vier nieuwe vrijwilligersgroepen met succes helpen opzetten. Eind februari hebben de vrijwilligers daadwerkelijk de handen uit de mouwen gestoken door respectievelijk hoogstamfruitbomen te snoeien, hakhoutbosjes te snoeien, een buurtbosje te beheren of heggen te vlechten. Hiermee heeft Landschap Overijssel een bijdrage geleverd aan het doel om landelijk 24 nieuwe vrijwilligersgroepen op te zetten die in het seizoen 2012-2013 ieder al een praktijkdag in het landschap hebben gehad.

Opleiden en ondersteunen 

Binnen het programma Groen en Doen richt Landschap Overijssel zich op het opleiden en ondersteunen van nieuwe en bestaande vrijwilligers met speciale aandacht voor Arbo en veiligheid bij het werken in natuur&landschap. Zo kunnen alle vrijwilligers gebruik maken van de diverse trainingen en online vrijwilligersdesk die Landschap Overijssel met financiële steun vanuit Groen en Doen heeft kunnen opzetten en verbeteren. Daarnaast zijn er extra veiligheidsmiddelen aangeschaft die vrijwilligers vanuit de gereedschapdepots kunnen lenen. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl/betrokken-bij-groen-doen. 
Groen en Doen 
In 2012 heeft het ministerie van Economische Zaken twee miljoen euro vrijgemaakt voor het programma Groen en Doen. Het is een programma om vrijwilligerswerk op het gebied van natuur- en landschapsbeheer en ‘groen in de stad’ te ontwikkelen en te stimuleren. Groen en Doen gelooft in samen werken aan een mooi landschap. Landschap Overijssel is via de landelijke koepels Landschapsbeheer Nederland en De12Landschappen bij het programma Groen en Doen betrokken.
Artikel delen:

Reageer