Circus Renz Berlin is genieten

Zwolle – Circus Renz Berlin is in Zwolle! Het in 1842 opgerichte circus komt met een geheel vernieuwd programma. Zwolle is de tweede plaats van de 35 plaatsen die het circus in 2013 aan zal doen. Na de succesvolle optredens van de laatste jaren zal het grote circuscomplex t/m 7 april te bewonderen zijn op het terrein in Park de Wezenlanden. Komt dat zien!

_mg_0178.jpg

Circus Renz Berlin is er trots op om te kunnen vertellen dat er ook dit jaar weer een live-orkest aanwezig is. Natuurlijk zijn er, zoals gebruikelijk bij circus Renz, vele dieren in het programma te bewonderen, zoals Indische olifanten, kamelen, honden en vele paarden. Artiesten uit de gehele wereld maken het programma compleet maken. Maak de show in Zwolle mee en beleef de betoverende wereld van zand en zaagsel. Uiteraard is de tent heerlijk verwarmd. Alles met elkaar is het genieten tijdens de paasdagen. Voor meer informatie kijkt u op www.circus-renz-berlin.nl.

 
_mg_0135.jpg 
 
_mg_0005.jpg
 
_mg_0162.jpg
 
Via Lees verder meer foto’s…

Voorstellingen 

zaterdag 30 maart 15.00 uur en 19.00 uur 
zondag 31 maart 15.00 uur 
maandag 1 april 15.00 uur 
woensdag 3 april 15.00 uur 
donderdag 4 april 19.00 uur 
vrijdag 5 april 16.15 uur en 19.00 uur 
zaterdag 6 april 15.00 uur en 19.00 uur 
zondag 7 april 14.00 uur
 
_mg_0065.jpg
 
_mg_0086.jpg
 
_mg_0116.jpg
 
_mg_0037.jpg
 
_mg_0147.jpg
 
_mg_0151.jpg
 
_mg_0171.jpg
 
_mg_0188.jpg 
 
Artikel delen:
Reacties 38
 1. Paardendressuur dan ook maar verbieden.
  Honden en katten in huis? Absolute taboe!
  Goudvissen in de kom? Direct leeg kieperen in de sloot.
  Pony’s bij de lokale wijkboerderij ook maar afschaffen.
  Konijnen die door kindertjes gehouden worden? Bewaar ze maar voor kerst want in het wild overleven ze het toch niet.

  Ik vraag me werkelijk af in hoeverre het werkelijk zielig is voor al die beesten in het circus.

  Bij verschillende dieren heb ik wel verschillende ideeën maar bij gedomesticeerde dieren als kamelen, paarden, honden, katten, etc. zit ik toch niet direct te denken aan de term zielig.

  De mensen die werken met die dieren zijn toch afhankelijk van ze. Zonder dieren geen act. Misschien naïef van me maar ik denk toch dat het gros van de mensen die de dieren gebruiken voor een act, toch goed voor ze zorgen.


  ⚠️ Meld

 2. Dit is een agressieve soort kameel. Springt door een brandende hoepel en als je de stalmeester zijn hoofd tussen de bek van de kameel stopt, vliegt het dak van de tent eraf.

  Zielig idd voor die kinderen. Kijk dat meisje dansen samen met die mevrouw. Dit doet zij vast omdat haar ouders het leuk vinden of dat ze het moet doen van de leraar.

  Dit zou verboden moeten worden. Dat dit kan in Nederland.


  ⚠️ Meld

 3. @johanna1
  Inderdaad…. een kameel past niet bij mij in huis 😀

  Maar goed, verschillen tussen circusdieren en huisdieren? Circusdieren krijgen genoeg beweging en zien er vaak gezond uit. Dit kan ik niet zeggen van menige worst op poten die moet doorgaan voor ‘hond’. Foute voeding, slechte opvoeding, meer dan eens te weinig beweging (baasje wil liever niet zo lang buiten zijn), ‘huisdieren’ die meer buiten lopen bij de buren dan in huis van de eigenaar (katten).

  Je hebt gelijk: er zijn inderdaad verschillen tussen circusdieren en huisdieren. Ik zeg: verbieden die huisdieren.


  ⚠️ Meld

 4. @johanna1

  Ik heb nu toch even twijfels of ik je bericht wel goed begrepen heb……. mocht ik je verkeerd begrepen hebben, dan sorry.


  ⚠️ Meld

 5. Honden als huisdier ook maar verbieden dan? Die moeten de hele dag dag kunnen ravotten in de vrije natuur en horen niet in een afgesloten huis bij temperaturen van rond de 20 graden waar ze 3x per dag een uurtje naar buiten mogen om een rondje te lopen.
  Huisdieren zijn er voor het plezier van de mensen.


  ⚠️ Meld

 6. mensen zijn net beesten hé 😮

  zolang ze er plezier aan beleven om naar het circus te gaan,

  blijft het circus ook bestaan (met dieren )


  ⚠️ Meld

 7. Waarom huisdieren vergelijken met circusdieren? Hier zit toch verschil tussen vind ik. Circusdieren worden gehouden om kunstjes te vertonen, huisdieren niet. Om de kunstjes aan te leren worden soms dubieuze methoden gebruikt die sommigen als dierenmishandeling zouden omschrijven. Afgezien hiervan is het gevangen houden en exploiteren van dieren zowiezo al niet moreel te aanvaarden. Dit soort praktijken zouden we, met ons bewustzijn van anno 2013, boven moeten staan.


  ⚠️ Meld

 8. @bart1
  Het gaat erom dat je een dier tegen zijn wil houdt op een plek waar hij eigenlijk niet wil zijn. Dat geldt dus ook voor een huisdier. We maken onszelf wel wijs dat ze het nergens anders beter kunnen krijgen, maar een kat, hond, vogel, vis hoort natuurlijk ook gewoon in de vrije natuur en niet tussen het beton.


  ⚠️ Meld

 9. Laten ze zich eens druk maken om landen waar ieder jaar honderden olifanten en neushoors worden afgeslacht voor genotmiddelen en het ivoor. Altijd gaat het om circusdieren die goed worden verzorgt. Iedere maand lees je in kranten dat dieren worden verwaarloosd in de burger maatschappij maar dan hoor je de zogenaamde kenners niet over. Het zijn oproerkraaiers die van niets weten.


  ⚠️ Meld

 10. Mike en Anton, beide mee eens. De misstanden mbt die dieren verdienen ook aandacht. Evenals de miljoenen dieren die voor menselijke consumptie of als proefdier voor pharmceutische of cosmetische industrie worden misbruikt. Circusdieren vormen gewoon weer een aparte categorie binnen het hele scala aan dierenmishandeling.


  ⚠️ Meld

 11. liever een dier in het circus die goed worden verzorgd als een dier in een huishouding die wordt geslagen en geen eten krijgt


  ⚠️ Meld

 12. feit blijft, vind ik, dat men altijd moet proberen om dieren die nog steeds in de vrije natuur voor komen ook daar te laten dan wel met zo min mogelijk mensen die er ermee te maken hebben te laten opgroeien met als doel ze weer vrij te laten.

  Je kan alles wel met elkaar vergelijken maar feit blijft dat veel dieren andere dieren eten. Wij zijn ook gewoon dieren. Dieren houden voor consumptie is niet slecht als je respect voor de dieren hebt. Er is op dit moment zoveel variatie in eten dat we zelfs geen vlees nodig hebben. Mocht je in de natuur moeten overleven dan wel omdat je dieet niet gevarieerd genoeg is en je energie uit vlees moet halen. Denk na over wat wel en niet nodig is, we liegen het hardst tegen onszelf. Geld verdienen aan het leed van dieren zoals een circus doet is gewoon fout. Zou je zelf opgesloten willen zitten in je eigen vuiligheid, luisteren naar de wil van een paar ter vermaak van velen, kom op zeg.

  Er zijn nu eenmaal mensen die liever geld verdienen dan zich druk maken om het welzijn van andere levende wezens.zie de film EARHTLINGS voor meer info over hoe het niet moet. (youtube)


  ⚠️ Meld

 13. Snap niet dat jullie je druk maken om dit knakencircus. Drie kamelen, een olifant en een paar honden. Meer dieren hebben ze niet en de rest wordt opgevuld door personeel..


  ⚠️ Meld

 14. de meeste mensen weten niet wat er achter de schermen gebeurt. zoek dat is op mishandeling circus dieren. je kan een wild beest niks leren zonder hem te mishandelen.k vind het echt afschuwelijk dat sommige mensen dit vermaak vinden. het word niks voor niks in veel landen verboden denk daar maar is aan. kijk anders de film water for elephants is.


  ⚠️ Meld

 15. er is trouwens onderzoek gedaan naar het welzijn van deze dieren hoe erg het er aan toe is dus ga niet naief praten met cirusdieren hebben het wel goed lekker veel bewegen bla bla bla. mishandelt worden. pijn leiden. dat is het leven van een circus dier.


  ⚠️ Meld

 16. Geen dier hoort geld te verdienen voor zijn baas. Het circus is een sterk staaltje egoïsme van ouders om hun kindertjes te zien genieten voor een uurtje terwijl de dieren daar dag in dag uit op beton liggen in klotehokken om er alleen maar uitgehaald te worden voor een flinke mishandeling en zo kunstjes af te dwingen/leren. Heel wat anders dan een huisdier. Er is schrijnend veel beeldmateriaal van al die mishandelingen maar helaas, het gaat allemaal om geld. We zijn niet meer beschaafd, dierenmishandeling is al bijna net zo gedoogd als kindermishandeling, staan bijna dezelfde straffen op. Volgens mij is het ook hetzelfde slag volk wat naar circussen gaat!


  ⚠️ Meld

 17. Dierenmishandeling zou sowieso flink bestraft moeten worden, niet alleen voor de circusdieren maar ook voor de huisdier mishandelaar. Misschien moet je je IQ eens wat bijschroeven als je stelt dat een circusdier het goed heeft. Ik heb nog wel een paar linkjes, als je die behandeling zo goed vindt wil ik die ook wel op jou uitvoeren. Stelletje eikels zeg bahbahbah bekrompen neanderthalers, jullie zijn geen kinderen en dieren waard!


  ⚠️ Meld

 18. Geen dier hoort geld te verdienen voor zijn baas.

  Dat moet je jou net niet schrijven. Dat is door alle eeuwen heen en op alle continenten het geval geweest. Paarden werden gebruikt om te jagen. Honden voor bewaking en ga zo maar door. Dat heeft best tot een vruchtbare samenwerking tussen mens en dier geleid. Ook het paard van mijn opa dat de maaimachine over het land trok en de volgeladen hooiwagen naar huis bracht verdiende geld voor zijn baas. Vind ik niet persé fout!


  ⚠️ Meld

 19. Ik krijg geen seintje dat er een antwoord van mij verwacht wordt…
  Een hond die waakt of bewaakt voor een baas verdient geen geld door domme kunstjes te tonen (afgedwongen door mishandeling en ontzegging van voedsel). Een circusdier krijgt geen beweging. Ze liggen 95% van de dag op beton in een wc hokje. Jagen is humaner dan je stukje vlees uit de (bio)industrie te halen mits je maar direct doodt zonder lijdensweg te berokkenen en niet voor de lol beesten uit elkaar laat trekken door honden om je sadisme te bevredigen of voor een jeukend stukje bont bijvoorbeeld. Je IQ kun je bijschroeven, je hebt nl een IQ wat schommelt en er valt een minimum te behalen zoals de circusgangers hebben en een maximum voor ieder persoon. Boveindien leert iedereen zijn/haar hele leven door. Niemand zijn IQ blijft op 1 getal hangen!!!


  ⚠️ Meld

 20. Een hond die waakt voor een baas? Hond verdient geen geld?
  Ik moet echt nodig mijn IQ bijschroeven denk ik! Gelukkig leer ik mijn hele leven door dus komt dat wel goed hoop ik. Bedankt Suzie!


  ⚠️ Meld

 21. Wat fijn dat ik toch nog wat heb kunnen verduidelijken John. Blij dat je inziet dat de baas geld verdient, hij gebruikt de hond alleen voor het waken! Schouderklopje voor jou Of wil je een aai over je bolletje 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.