Landstede Volleybal landskampioen na thriller

Zwolle – Landstede Volleybal heeft zaterdagavond de finalewedstrijd voor het landskampioenschap tegen Abiant Lycurgus gewonnen. In een uitverkocht en sfeervol Sportcentrum aan het Hogeland werd de uitslag 3-2. Het is de eerste keer in de volleybalhistorie dat Landstede Volleybal kampioen van Nederland is.

landstede_kampioen_1.jpg

De volleyballers van Landstede draaiden tot een paar weken geleden een superseizoen. Lang bleef het in de nationale competitie ongeslagen lijstaanvoerder. De halve finale tegen Orion verliep naar wens, maar de tijdens de finale ‘best of five’ leek het wel of de Zwollenaren minder goed met de druk om konden gaan. Met wisselend resultaat en een 2-2 stand moest Landstede zaterdag winnen om kampioen te worden. De eerste set verliep aanvankelijk goed, maar de zes punten voorsprong wisten de Groningers weg te werken en sloten de set af met 22-25. De tweede set verliep beter. Lang ging het gelijk op, maar in de beslissende fase was het weer Lycurgus dat de set winnend afsloot (22-25). Met een 0-2 stand moest Landstede vanaf dat moment 3 sets op rij winnen om nog aanspraak te maken op de landstitel. De gasten blonken op dat moment van het vertrouwen. De derde set was voor de Zwollenaren. Door meer kracht in het spel te leggen werd de set gewonnen (25-21). De vierde set werd een thriller, tot het eind toe was het spannend. Met een setpoint voor Landstede ging een smash van Lycurgus uit, of raakte het nog een vinger? De set ging naar Zwolle (26-24). Een vijfsetter was het gevolg. Een mooiere finale bestaat bijna niet. Zwolle nam in het begin van de beslissende set snel afstand (10-5). Met een 15-11 overwinning wordt Landstede Volleybal kampioen van Nederland!

landstede_kampioen_6.jpg

landstede_kampioen_8.jpg

landstede_kampioen_16.jpg

Via Lees verder een mooie fotoserie…

landstede_kampioen_2.jpg

landstede_kampioen_3.jpg

landstede_kampioen_4.jpg

landstede_kampioen_5.jpg

landstede_kampioen_7.jpg

landstede_kampioen_9.jpg

landstede_kampioen_18.jpg

landstede_kampioen_11.jpg

landstede_kampioen_12.jpg

landstede_kampioen_13.jpg

landstede_kampioen_14.jpg

landstede_kampioen_17.jpg

landstede_kampioen_15.jpg

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Prachtige wedstrijd om vanaf de pc te kijken. Dubbel commentaar, kon kiezen tussen RTV Oost en NOS. Heerlijk sportavondje. Hulde!


  ⚠️ Meld

 2. Mannen, gefeliciteerd! Ik heb een geweldige avond gehad, zat er al om kwart voor 7. Reclame voor het volleybal en ook petje af voor Groningen en hun supporters! Spannend volleybal gezien in een geweldige hal!


  ⚠️ Meld

 3. Mijn goede vrind H.J. en ik hebben vanaf onze riante Vipplaatsen genoten van deze thriller en ook nadien tot in de nachtelijke uurtjes uitbundig door gefeest.

  Prima prestaties van alle betrokkenen en welgemeende felicitaties!

 4. Voor mij persoonlijk was dit het mooiste sportmoment wat ik kon krijgen na 20 jaar betrokken bij het zwolse volleybal dan nu eindelijk de HET wel begeerde LANDSKAMPIOENSCHAP VOOR ONZE MANNEN VAN LANDSTEDE VOLLEYBAL!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.