Basketballers verliezen in Leiden

Zwolle – Zaterdag speelde Landstede Basketbal weer de eerste wedstrijd in de reguliere competitie na het verlies in de beker. Niet zomaar een tegenstander, want de ploeg van Herman van den Belt ging op bezoek bij ZZ Leiden. 

Lang bleven de Zwollenaren bij en leek een verrassing mogelijk, maar het was toch Leiden dat de punten in huis hield: 75-62. Landstede Basketbal begon goed aan de wedstrijd en wist het publiek in de Vijf Meihal behoorlijk stil te krijgen. Nadat Darryl Webb de score had geopend, ging de ploeg door en wist het onder aanvoering van Zack Novak het 1e kwart met 16-23 af te sluiten. In het tweede kwart kwam de thuisploeg geleidelijk dichterbij. Aan het eind stond het zelfs even voor met 30-29, maar het was toch Landstede Basketbal dat met voorsprong ging rusten: 31-34.

Na rust bleef het duel gelijk op gaan. Geen van beide ploegen wist een gaatje te slaan. Aan Leidse kant hield Mike Schachtner zijn ploeg in de strijd met onder andere drie driepunters. Nadat het 48-45 was geworden in het 3e kwart, begon Leiden halverwege kwart 4 geleidelijk uit te lopen. Het lukte Landstede Basketbal niet meer de aansluiting te houden en zo werd het wat geflatteerd 75-62.

Bron: landstedebasketbal.nl
Artikel delen:

Reageer