Landstede Basketbal verliest van GasTerra

Zwolle – Veel mensen hadden 2e paasdag de keuze gemaakt om niet de traditionele gang naar de meubelboulevard te maken, maar om naar het Landstede Sportcentrum te komen. Zij werden niet teleurgesteld, want ze kregen een échte wedstrijd voorgeschoteld tussen de nummers 4 en 3, Landstede Basketbal en GasTerra Flames. 

De bezoekers wonnen uiteindelijk met 66-74. In het begin van de wedstrijd pakt Landstede Basketbal een kleine voorsprong op GasTerra Flames. Bij 5-2 nemen de bezoekers echter het heft in handen en lopen uit naar een voorsprong van 5-12. Aan het eind van het kwart komt de thuisploeg wat terug door een 6-0 run: 14-19. Ook in het tweede kwart gaat GasTerra door en vergroot het de voorsprong tot maximaal 10 punten. Landstede Basketbal komt nog terug tot 5 punten, maar Groningen heeft het eindschot: 26-34. Onder leiding van Darryl Webb komt Landstede Basketbal na rust terug in de wedstrijd. Door onder andere een vette dunk van Webb en een score van Zack Novak komt de thuisploeg na 3 minuten op voorsprong: 37-36. Op dat moment onstaat er dan ook een échte strijd over en weer.

Door een buzzerbeater van Novak wordt het 51-54. Ondanks een flink reboundende Webb neemt GasTerra in het begin van het vierde kwart een voorsprong van weer 10 punten en via Boykin zelfs naar 13 punten halverwege het 4e kwart (55-68). Ook nu komt Landstede Basketbal weer terug. Binnen een minuut is de achterstand verkleint naar 5 punten. In het slot is de thuisploeg echter niet scherp genoeg, waar GasTerra dit wel is. En zo eindigt de wedstrijd in 66-74. Grote man van de wedstrijd was opnieuw Darryl Webb met 23 punten en 21 rebounds! 

Landstede Basketbal speelt zaterdag 6 april de volgende wedstrijd. Dit is een uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal College. Landstede Basketbal staat gelijk met Aris met nog 2 wedstrijden te gaan. Een overwinning is dus noodzakelijk!
 
Bron: landstedebasketbal.nl 
Artikel delen:

Reageer