Congres ´Jong geleerd, oud verslaafd?!´

Zwolle – Kwetsbare jongeren zijn gevoelig voor verschillende soorten verslavingen zoals voor alcohol, cannabis, GHB en gaming. Sinds 2010 werkt de Stichting Resultaten Scoren, in opdracht van het ministerie van VWS, aan een innovatieprogramma om de kwaliteit en effectiviteit van preventie, behandeling en zorg voor jeugdigen te verbeteren. De producten en resultaten van deze innovatieslag worden op maandag 23 september 2013 gepresenteerd op een congres dat in samenwerking met het lectoraat Verslavingspreventie van Windesheim wordt georganiseerd. 

In het ochtendprogramma zal een viertal prominente sprekers verschillende onderwerpen voor het voetlicht brengen over de verslavingsproblematiek bij groepen kwetsbare jongeren. Onderwerpen zijn onder meer ADHD en middelengebruik, vroegsignalering van verslavingsproblematiek, aanknopingspunten voor preventie, nieuwe modules voor jeugdzorgwerkers in het onderwijs en integrale behandelmethodieken. Het middagprogramma bestaat uit een ruim aanbod van interessante workshops waarvoor deelnemers zich kunnen inschrijven.

Het bijwonen van het congres is een must voor professionals die met de genoemde doelgroep werken zoals medewerkers in de jeugdzorg en aanverwante instellingen, jeugdagogen, orthopedagogen, opleiders en docenten in het hbo en mbo maar ook voor beleidsmakers bij gemeenten, ministeries en onderzoekers. 

Meer informatie 
Het definitieve programma van het congres ‘Jong geleerd, oud verslaafd?!’ wordt half april gepubliceerd op de website van Windesheim. Vanaf die tijd kunnen deelnemers zich inschrijven via www.windesheim.nl/agenda Het congres zal plaatsvinden in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.
Artikel delen:

Reageer